ple ajuntament breda

El ple de l'Ajuntament de Breda aprova el cens de registre d'habitatges buits

L'equip de Govern tanca el Compte General 202 amb un superàvit de 285.000 euros

per Redacció, Breda, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 09:27 |
Ple de l?Ajuntament de Breda celebrat aquest dilluns 4 d'octubre de 2021 | YouTube Aj Breda
Un dels punts més destacats de la sessió plenària de l'Ajuntament de Breda és l'aprovació inicial del cens de registre d'habitatges buits a Breda. Consisteix en una relació de 59 habitatges indiciàriament buits. El criteri utilitzat fixa una desocupació permanent i sense causa justificada d'un mínim de dos anys per a considerar-lo com a buit. Després d'una última comprovació en la qual es contactarà amb els propietaris, si l'Ajuntament corrobora que hi ha habitatges buits posarà en funcionament mecanismes com un recàrrec del 50% al rebut de l'IBI per a afavorir la seva inclusió al mercat de lloguer. El punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals (ERC, JxCat, CUP i PSC)

En matèria econòmica durant la sessió es van tractar dues modificacions de crèdit. La primera, es tracta de diversos ajustaments entre partides pressupostàries, de manera que quantitats que estaven destinades a una despesa concreta finalment es destinaran a d'altres també contemplades inicialment al pressupost municipal i que necessitaran una dotació superior a la inicialment prevista. S'hi destinaran 15.000 euros.


La segona contempla el canvi de 9.000 euros inicialment destinats a la partida de Joventut i Participació Ciutadana per a la inversió en un parc de cal·listènia, reivindicació que neix del mateix teixit juvenil i que respon a polítiques efectives de joventut.

Per altra banda també es va aprovar provisionalment la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost de Béns Immobles (IBI). Es contempla una lleu pujada del gravamen que representarà un augment mitjà d'un 3,37% en el rebut. Pel que fa a l'IBI rústec la taxa es mantindrà sense modificacions. També s'augmentarà la bonificació per a tots aquells habitatges de facin o tinguin instal·lacions d'energia solar fotovoltaica, que passarà del 20% al 25%. ERC hi va a votar a favor, JxCAT va fer-ho en contra i el PSC i la CUP s'hi van abstenir.


En aspectes econòmics a l'ordre del dia de la sessió apareixia l'aprovació del Compte General de 2020, que es va tancar amb un superàvit de 285.000 euros. El punt es va aprovar amb els 8 vots d'ERC, mentre que els 3 grups a l'oposició es van abstenir. Per altra banda, es va donar compte de les línies fonamentals del Pressupost Municipal 2021-2022, que conté les línies mestres per a dissenyar els comptes del consistori per a l'any 2022.
 

 

Participació