L'atleta de Sant Celoni Susanna Lombardo guanya la «Santa Eulària Ibiza Marathon»

La celonina va atura el cronòmetre ern 3h35'05"

Susanna Lombardo entra a meta com a guanyadora de la Santa Eulària Ibiza Marathon
Susanna Lombardo entra a meta com a guanyadora de la Santa Eulària Ibiza Marathon | Marcelo Satre i Irene Arango / El Periódico de Ibiza y Formentera
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:16h

L'atleta de Sant Celoni, Susanna Lombardo, ha guanyat la categoria femenina de la Santa Eulària Ibiza Marathon que s'ha disputat aquest cap de setmana. La corredora celonina va aprofitar el coneixement que tenia del recorregut, era la segona vegada que hi participava, per guardar forces durant els primers quilòmetres i esperar que el terreny es suavitzés per augmentar el ritme. La tàctica li va sortir a la perfecció i va acabar celebrant la victòria. Va creuar la meta amb un temps de 3h35’05".  Al podi la van acompanyar Joanna Guillén (3h45’19 ”) i Andrea Guadalupe Cordero (3h49’34 ”), que van ser segona i tercera.

En categoria masculina el Santa Eulària Ibiza Marathon estrena nou rècord de la prova en la modalitat de Relay 21k + 21k aconseguit per la dupla formada per l'olímpic espanyol Dani Mateo i l'atleta local Wiliam Aveiro amb un temps de 02.25.55 polvoritzant l'anterior millor marca de la prova registrada en 02.48.28 en 2019. Així mateix, l'atleta kenyà d'elit internacional Jamin Ekai es va alçar amb la victòria en la modalitat de marató detenint el crono en 02.22.18.

La quarta edició de el Santa Eulària Ibiza Marathon es va celebrar aquest dissabte després de 30 mesos d'espera. La pandèmia provocada per la Covid-19 va obligar a retardar la cita en diverses ocasions. També va afectar els participants finals en la jornada d’aquest dissabte i l’organització es va veure obligada a cancel·lar les distàncies de 12 quilòmetres i mitja marató que són les que més participants reuneixen.