Llinars del Vallès reclama una passera sobre l'AP7 per als veïns de Sant Josep

El senador Josep Maria Reniu recull la històrica demanda per part de l’alcalde Martí Pujol

Reunió entre l'alcalde de Llinars del Vallès Martí Pujol i el senador Josep Maria Reniu
Reunió entre l'alcalde de Llinars del Vallès Martí Pujol i el senador Josep Maria Reniu | Aj Llinars Vallès
Redacció
01 d'octubre del 2021
Actualitzat el 02 d'octubre a les 12:47h
L’alcalde Martí Pujol ha presentat la demanda d'una passera adherida al pont de l'AP7 durant la visita del senador Josep Maria Reniu a l'ajuntament. El veïnat de Sant Josep de Llinars del Vallès pateix la manca d'espai per a vianants a la carretera que creua l'autopista que uneix el barri amb el nucli del poble.

Per l'alcalde Pujol, totes les millores que l'ajuntament ha fet, així com les previsions al pla general per millorar el passeig fluvial "queden estroncades" al pont de l'autopista, "i això depèn de Foment". La mancança afecta directament més d'un miler de veïnes i veïns de Sant Josep, que representa un deu per cent dels habitants, així com tots els usuaris del passeig fluvial: vianants, bicicletes o vehicles de mobilitat personal, alhora que també dificulta el pas escolar.

Reniu ha pres nota de diferents qüestions que depenen de l'administració de l'estat i que formen part del paquet de preguntes que el grup d'ERC presenta habitualment a les Corts de Madrid. Una altra de les preocupacions de l'equip de Govern llinarssenc és l'inici de les obres del pas subterrani i de l'aparcament de l'estació de rodalies R2. Per Pujol, "sabem de casualitat que ho porten organismes diferents" (Adif pel que fa la supressió del pas a nivell, i Renfe en el cas del pàrquing): "Ens agradaria saber si es farà de forma coordinada i, sobretot, quan començaran.
 
Restauració de pintures del Castell Nou
En el terreny de les inversions culturals, l'Ajuntament de Llinars del Vallès també reclama la dedicació del 3% Cultural a la restauració de les pintures de la sala noble del Castell Nou, que són "uns frescos únics pel seu contingut i perquè representen una mostra valuosa de l'art del Renaixement català", segons Pujol. Aquest projecte ja compta amb els recursos municipals, però el Ministeri de Cultura també destina fons a casos com aquest.
Finalment, Llinars del Vallès també reclama celeritat en els informes preceptius demanats a diferents Ministeris i Departaments de l'Estat: "Ens cal tenir una resposta per poder tirar endavant l'elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)".