1 de 10
mobilitat

La vaga dels maquinistes de Renfe provoca alteracions a tot Catalunya: més de 80 trens cancel·lats

La companyia estudia prendre mesures contra els seus treballadors "'per incomplir els serveis mínims de la vaga"

El servei, afectat a Rodalies | ACN
per V. R., Barcelona, Catalunya | 30 de setembre de 2021 a les 11:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Afectacions al servei de Rodalies de tot Catalunya per la vaga dels maquinistes. Ara per ara hi ha 81 trens cancel·lats a tot el territori per l'aturada que s'inicia avui i que seguirà els dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre. Renfe atribueix totes aquestes alteracions a l'incompliment dels serveis mínims per part d'alguns maquinistes, que assegura que no s'han presentat al lloc de feina. Rodalies també avisa que els horaris que es marquen a la web no són reals amb la situació d'aquest matí.

L'empresa entén que el seu incompliment "és un acte deliberat", i ha assegurat que la sentència de l'Audiència Nacional que aquest dimecres va rebaixar alguns percentatges de serveis mínims, a petició de Semaf, no afecta Catalunya. Els usuaris, però, veuen com una vuitantena de trens han quedat afectats de manera significativa per la vaga. 

  La companyia ha assegurat que es pronunciarà "amb tota la duresa possible" contra la postura d'aquests treballadors i s'ha mostrat convençuda que es tracta d'una acció deliberada. Davant d'això, està estudiant quines mesures prendre contra aquests maquinistes.


Renfe ha considerat que la vaga convocada per Semaf és "absolutament injustificada". A més, han demanat disculpes a les persones afectades per la vaga del sindicat de maquinistes i ha insistit que la posició dels seus dirigents és "inadmissible".
Participació