«Moment Guilleries»: rutes, tastets i activitats per gaudir de l'entorn

Sant Hilari oferirà activitats per promocionar el territori i els productes locals els dies 8, 9 i 10 d’octubre

El 8,9 i 10 d'octubre Moment Guilleries a Sant Hilari Sacalm
El 8,9 i 10 d'octubre Moment Guilleries a Sant Hilari Sacalm | Aj Sant Hilari Sacalm
Redacció
30 de setembre del 2021
Actualitzat el 01 d'octubre a les 9:12h
Els dies 8, 9 i 10 d'octubre Sant Hilari Sacalm, com a capital de les Guilleries, oferirà propostes variades per posar en valor la riquesa natural del territori i donar a conèixer els boscos, la gastronomia, les tradicions i les llegendes de les Guilleries. Tot tindrà aforament limitat i es recomana reservar les entrades al web de l'Ajuntament.

La situació sanitària ha obligat a repensar les dues últimes edicions de Fira Guilleries, que no s'han pogut celebrar amb la idea original de mercat de productes locals. L'any passat la Fira, que va néixer com a tal l'any 2016, es va substituir per una jornada de portes obertes i ara, amb unes restriccions menys estrictes, l'ajuntament ha decidit posar en marxa Moment Guilleries, un cap de setmana ple d'activitats per gaudir de l'entorn i la cuina local.

Hi haurà una xerrada sobre els valors naturals de la riera d'Osor i es presentarà el llibre del Premi de Recerca Guilleries 2019 La comunitat de carnívors de Les Guilleries. I en clau d'oci, destaquen els tastets gastronòmics amenitzats amb música en viu que es faran els vespres de divendres i dissabte, els jocs infantils, les rutes teatralitzades i les excursions per l'entorn. Els restaurants de Sant Hilari Sacalm oferiran un menú especial per l'ocasió i hi haurà tallers d'elaboració d'embotits i de sabó natural fet amb herbes remeieres.

Salvador Brugués tancarà el cap de setmana de Moment Guilleries amb una demostració de cuina de les Guilleries i a l'Oficina de Turisme es pot adquirir una cistella de productes locals per 45 euros (està valorada en 75 euros i l’Ajuntament n'ha subvencionat una part). També es recomana fer-ne reserva prèviament (al mateix web d'adquisició d’entrades), ja que les unitats són limitades.

Fa uns dies Sant Hilari recollia quatre Flors d'Honor com a màxima distinció atorgada en el desè aniversari de Viles Florides. Precisament un dels motius per obtenir aquest guardó va ser la promoció de l'espai natural en les propostes turístiques del poble. L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha impulsat noves rutes turístiques en els últims anys i aposta per obrir espais verds al públic.