Mapa interactiu

MAPA Només una de les 281 aules del Vallès Oriental estan tancades per Covid

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 21 d'octubre.

58 dels 5.108 centres educatius acumulen actualment només 70 aules tancades a causa de l'aparició d'algun positiu. Es tracta d'una xifra d'aules molt baixa, 30 cops inferior a la de fa un any a aquestes alçades, quan va tenir lloc un inici de curs més complicat i ja n'hi havia 2.128 de tancades. Això, en tot cas, provoca que hi hagi ara 2.959 persones del món educatiu confinades. En total, fins ara s'han detectat 6.635 positius als centres educatius, 1.706 dels quals els darrers deu dies.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 2.793 són alumnes (un 0,19% del total d'1,44 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 5.978 positius aquest curs. A banda, però, hi ha també 160 docents i personal PAS i PAE confinats, i 5 externs. En tot cas, per ara no hi ha cap centre totalment tancat, mentre que tan sols un 1,1% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, 20 cops menys que a aquestes alçades del curs passat, quan un 23,7% del total estaven afectats.

1,1%centres afectats
58 dels 5.108 centres educatius tenen una o mes aules confinades, un 95% per sota del mateix dia del curs passat, i es distribueixen en 35 municipis diferents.
70aules tancades
Menys de 100 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, un 96,7% menys que fa un any, i cap centre està totalment clausurat.
2.959persones confinades
De les quals, 2.793 confinats són alumnes (el 0,19% del total), 160 són docents i personal PAS i PAE (0,1%), i 5 és personal extern.
6.632positius detectats
Dels quals, 497 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 5.978 positius detectats a alumnes (0,42% del total d'alumnes), 650 a docents i personal PAS i PAE (0,4%), i 4 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmaven que no tenien cap classe tancada o no s'hi havia detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar

​ 
​​

Participació