Embranzida definitiva del projecte La Sonora amb el 1r Mercat Musical de Sant Celoni

El Col·lectiu Arpegui l'ha programat pel dia 23 d'octubre a la plaça Josep Alfaras i Prat amb paradetes, tallers i concerts diversos

Gemma Fernández explica les activitats del 1r Mercat Musical de Sant Celoni
Gemma Fernández explica les activitats del 1r Mercat Musical de Sant Celoni | Jordi Purtí
17 de setembre del 2021
Actualitzat el 25 de març del 2022 a les 10:58h
Que Sant Celoni respiri música durant tot un cap de setmana és el propòsit que s'ha marcat el Col·lectiu Arpegui amb el projecte La Sonora, una plataforma d'intercanvi musical. És per això que ja van descomptant els dies del calendari per arribar al 23 d'octubre, data en què s'ha previst celebrar el 1r Mercat Musical de Sant Celoni, a la plaça Josep Alfaras i Prat. Hi han previst stands de tot tipus, des de paradetes de discos fins a luthirers.

L'objectiu que busquen és situar la música al centre de tot a través de l'intercanvi, com a eina transformadora, intergeneracional i cohesionadora entre les diferents realitats socials i culturals del territori.

D'aquesta manera, tal com explica Gemma Fernández, una de les integrants del col·lectiu, el 23 d'octubre hi haurà 12 hores de música sense parar i "els trets diferencials seran que s'esdevindrà a l'aire lliure i de caràcter gratuït".

El tret de sortida serà a les 11 del matí amb un taller musical a càrrec de l'Escola Municipal de Música i Teatre de Sant Celoni i a partir d'aquí s'aniran succeint les activitats. Per la plaça Josep Alfaras i Prat i passaran Jordi Unclu Garrot (propietari de la sala Estraperlo de Badalona); es punxarà amb vinil música del 60-70 amb Pd. Pubilla Hilton; i  concerts, un darrera l'altre, amb Perifèria, Poor Tràmit, Tenda i Pinplinpussies.

La Sonora
La pàndèmia ha retardat el projecte i en aquest darrer any només ha pogut treure el cap en comptades ocasions i ara, el Col·lectiu Arpegui s'ha proposat donar a conèixer d'una manera definitiva el projecte La Sonora, que té com a principal motivació estendre la música per tots els racons de Sant Celoni.

Dani Corpas, un altre dels impulsors del col·lectiu, explica que és una realitat que no es dona només a Sant Celoni i la Batllòria, sinó a tot el país, que qui accedeix als circuits musicals és una petita proporció de la població. "Venim a intentar trencar amb això i acostar la música als barris i a les escoles. Volem ser una palanca de canvi i de trencar barreres, un intercanvi musical i de cultures".

Per aconseguir-ho s'han proposat quatre pilars bàsics. Cançons a les aules: La intenció és generar espais de trobada musical pels infants i joves de les escoles i instituts. Un pilar que per la situació de crisi sanitària fins ara ha estat imposible portar-lo a terme.

El segon pilar és el que anomenen Tren de la Cultura. Es tracta d'acostar la cultura als barris de Sant Celoni. Circularà per la població un tren amb un grup de música enfilat que omplirà de música els carrers i places del poble. S'incidirà en els barris celonins amb un alt índex de població que no accedeix als circuits culturals de forma normalitzada.

Els escenaris i música en viu també són un component de la columna vertebral del projecte. Es programarà múcica en directe en diversos espais de Sant Celoni, bastint una proposta estilística el més àmplia possible. En format gratuït i de pagament. Diürns i nocturns.

I el Mercat Musical que s'ha programat pel 23 d'octubre és l'altre pilar que donarà visibilitat al projecte La Sonora.
 
Arxivat a