política

«Els ajuts al comerç s'han d'executar ja», reclama el PSC de Sant Celoni i la Batllòria

El grup socialista denuncia que el Govern Municipal no hagi obert el tràmit perquè el comerç i la petita empresa celonins sol·licitin l’ajut econòmic que ja fa mesos es va aprovar en ple

per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 17 de setembre de 2021 a les 07:00 |
Eduard Vallhonesta, cap de l'oposició de l'Ajuntament de Sant Celoni
El Grup Municipal del PSC de Sant Celoni i la Batllòria ha recordat que fa uns mesos es va aprovar per part de l'Ajuntament la creació d'un fons per a la concessió d'ajuts econòmics al sector del comerç i la petita empresa del municipi. Aquest és el segon fons que s'aprova des de l’inici de la pandèmia que té per objectiu pal·liar els efectes adversos de la Covid i les restriccions aplicades, que han llastrat de manera notable el teixit econòmic celoní.

"Des del PSC hem impulsat des de l'inici de la pandèmia aquest tipus de mesures, posant-les sobre la taula fins i tot abans que l'equip de Govern, i les hem aplaudides quan aquest les ha aprovades", ha manifestat Eduard Vallhonesta, cap de l'oposició de l'Ajuntament de sant Celoni. Malgrat tot, des del PSC es denuncia que l'Ajuntament encara no hagi obert els canals per tal que els comerciants del municipi puguin tramitar la sol·licitud per tal que se'ls concedeixi l'ajut. "Creiem que és intolerable que una mesura d'aquest caire, tan important i tan urgent i que a més porta mesos aprovada, no s'hagi executat a dia d’avui per part de l'Ajuntament, que posava com a excusa la imminència de l'inici de les vacances”, afirmen des del PSC.


"A més, tenint en compte que en l'execució del primer fons van passar mesos des que els comerços beneficiaris reberen resolució positiva a la sol·licitud d'ajut fins que els mateixos comerciants reberen la quantitat econòmica, no creiem que els receptors d’aquest segon fons se'n puguin beneficiar fins a finals d’any”, apunta Eduard Vallhonesta, que afegeix que "el comerç ens necessita, necessita amb urgència aquests ajuts, i si l'Ajuntament no es posa les piles, molts establiments no podran remuntar”, en opìnió del cap de l'oposició.

 

Participació