Al Vallès Oriental hi ha 92 rutes d'autobús i 5 de taxis en el servei de transport escolar

Gestionat pel Consell Comarcal mouran prop de 1.500 alumnes. L'ens comarcal també gestiona 9 menjadors escolars

Transport escolar
Transport escolar | CCBP
Redacció
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:11h

Aquest dilluns, en el començament del curs escolar 2021/22, el servei de transport escolar del Consell Comarcal del Vallès Oriental mourà 1.449 alumnes en 92 rutes de transport escolar en autobús i 5 de taxis. Concretament, 1038 corresponen al transport obligatori i 411 transport no obligatori, tot i que encara s’estan rebent més altes.

Aquest curs encara està caracteritzat per les mesures per prevenir la Covid-19, que són les previstes en el Pla elaborat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, es configuren com a recomanació i són les mateixes que s’han vingut adoptant en el curs anterior, que principalment són:

· Durant els trajectes en autocar cal garantir la ventilació i la resta de mesures de seguretat.

· L'ús de mascareta és obligatori per a nens a partir de 6 anys i recomanable en infants a partir de 3 anys, exceptuant aquells per als quals l'ús de la mascareta està contraindicada.

· No es pot menjar ni beure durant el trajecte.

· S'ha de facilitar el rentat de mans previ i posterior a l'ús del transport amb solució hidroalcohòlica.

· Es pot utilitzar la totalitat dels seients i, quan el nivell d'ocupació ho permeti, s'ha de procurar la màxima separació entre els usuaris.

· Cal distribuir els infants per grups de convivència estable i, si és possible, deixar un espai de separació entre els diferents grups.

· Cal mantenir una mateixa distribució de seients en els trajectes habituals durant el trimestre. A les sortides i colònies es mantindrà la mateixa distribució a l'anada i la tornada quan aquests trajectes es facin en un termini de 48 hores.

· Per tal de poder determinar els contactes estrets d'un cas positiu, cal disposar d'un registre de l'ocupació dels seients, identificant la posició de cada infant o jove dins el vehicle.

Menjadors escolars
Pel que fa als menjadors escolars, enguany el Consell Comarcal en gestiona 9. L’objectiu fixat per al servei de menjador en la contractació i gestió del servei es va establir conjuntament amb les direccions dels centres escolars i  les AMPAS, tenint com a premissa bàsica garantir una gestió integral, que inclou aspectes relacionats amb el lleure que afavoreix el treball de valors, actituds  i hàbits saludables i de convivència, i un projecte alimentari que potencia una alimentació saludable, equilibrada i respectuosa amb la sostenibilitat i el medi ambient, a través de la promoció de productes de proximitat, ecològics i de temporada, a la vegada que es promou formes culinàries més saludables.


Pel que fa a les mesures  establertes pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, les principals novetats són:

· Les  activitats posteriors als àpats s’han de realitzar preferiblement a l’aire lliure amb ocupació diferenciada d’espais per a cada grup estable. Quan això no sigui possible, cal fer ús de la mascareta.  

· Un altre canvi fa referencia a què aquest any els infants poden fer tasques de parar i desparar taula, sempre que sigui del seu grup de convivència.

·  En relació a les mesures d’higiene s’estableix que no és necessària la desinfecció d’espais dins l’horari lectiu, tot i que es valora la importància d’incloure-la dins l’aprenentatge pedagògic d’ordre i neteja d’espais”.

La resta de mesures, són les mateixes que ja hi havia. i principalment són:

-Ventilació, rentat de mans i disposició de l’alumnat per grups de convivència estable, mantenint la distancia física recomanada entre grups.

Aquestes mesures es refereixen a l’alumnat fins a 12 anys, que corresponen a la gestió dels menjadors d’escoles de primària.