Neix laFilmo, Associació cultural cinèfila del Baix Montseny

S'estrena amb un homenatge a Josep Maria Forn

10 de setembre del 2021
Actualitzat el 08 de setembre del 2022 a les 18:06h
Els impulsors de la Filmo, Associació cultural cinèfila del Baix Montseny amb Dani Vela com a president
Els impulsors de la Filmo, Associació cultural cinèfila del Baix Montseny amb Dani Vela com a president | La Filmo
Un seguit de persones amants del setè art del Baix Montseny han impulsat un projecte que ha nascut sota el nom "laFilmo". El president de l'entitat és Dani Vela, alma mater de l'equip. El projecte pot donar molt de sí, i s'està treballant per a fer passis de cinema de manera regular, però també cicles o mini-cicles, així com festivitats o dates assenyalades, amb col·laboradors del Baix Montseny com Bartu Gunyalons, Jordi Espinach, Borja Costa Sagué, Pau Gener, entre molts d'altres.

El primer projecte que veurà la llum és un homenatge a Josep Maria Forn i Costa (Barcelona, 1928) emblemàtic director i productor de cinema català, guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'any 2001, i el premi Gaudí d'honor, any 2010, i a qui modestament es va entregar el premi "laFilmo" a la seva trajectòria i es va anar a entrevistar-lo personalment. Es passaran dos dels seus films remarcables: La piel quemada, de l'any 1967,  el passi serà el divendres 10 de setembre a les 18.15h a la Sala Petita de l'Ateneu.

I el dissabte 11 de setembre a la mateixa hora i mateix lloc, en ocasió de la diada nacional, es passarà el film Companys, procés a Catalunya, de l'any 1979.

A els dos passis s'emetrà l'entrevista feta amb Josep Maria Forn, parlant per a aquesta ocasió especial al Baix Montseny, i parlant sobre aquests films en exclusiva per als assistents.

Dani Vela, president de l'entitat, ha explicat a NacióBaixMontseny que La Filmo ha nascut "de la necessitat de veure cinema i de parlar de cinema i el projecte s'està fent gran. Ara busquem la manera de poder-ho finançar per fer-lo viable". Vela afegeix que no es tracta d'un Cine Club a l'ús ja que pretenen que sigui una petita filmo amb moltes opinions.

Per poder assistir a l'estrena cal disposar d'entrada gratuïta que s'aconsegueixen via agenda de l'Ajuntament de Sant Celoni, seguint els enllaços adjunts a continuació.

https://santceloni.cat/document.php?id=27240

https://santceloni.cat/document.php?id=27241
 

Cartells de les pel·lícules de Josep Maria Forn i Costa que estrenaran La Filmo Foto: La Filmo