A punt per l'estrena del festival «Viuart Gualba» al Baix Montseny

Se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de setembre amb la intenció gaudir de l'art contemporani en totes les seves manifestacions en l'entorn de Gualba i la seva riera

Vídeo promocional del festival Viuart Gualba
Vídeo promocional del festival Viuart Gualba | Viuart Gualba
Redacció
21 de setembre del 2021


Amb una variada oferta que inclou música electrònica experimental, fotografia, pintura, escultura, ceràmica, tapisseria, cal·ligrafia japonesa expressionista, performances, dansa, microteatre, poesia, tallers i una àmplia oferta gastronòmica, els organitzadors Gualbart volen posar en marxa el projecte VIUART GUALBA que iniciarà el seu camí aquest any 2021 i que es pretén tingui continuïtat en un futur. L'esdeveniment inclou a més la presentació i llançament d'un nou llibre de relats curts amb il·lustracions realitzades exclusivament per artistes de Gualba.

"És una oportunitat singular per gaudir de l'art contemporani en totes les seves manifestacions en l'entorn únic de Gualba i la seva riera". Ha dit Graham Nash, director del festival. "Donem suport aquesta iniciativa de Gualbart com a part d'un pla tant per potenciar l'art a Gualba com en la resta del Baix Montseny," ha comentat Josep Maria Duarte, regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Gualba.

L'esdeveniment està pensat per a tots els públics, tant per a adults com per a infants, i serà totalment interactiu. Tots els artistes de Gualba i els visitants tindran la possibilitat de plasmar la seva obra d'art a "La torre de l'art", una estructura que vol representar la solidaritat, la comunitat i la llibertat d'expressió.

Els mes menuts podran involucrar-se en la creació d'un quadre de 4 metres que s’elevarà pels aires. Per la nit la riera es convertirà en un món màgic amb el bosc il·luminat i obres surant en l'aire.

Circuit Bending
S'han previst diversos tallers participatius com els de ceràmica amb torn, tapisseria artística i de la nova tendència de la creació de sons "circuit bending", entre altres.
La Sala Gorg Negre, el teatre de la vila, presentarà una exposició mixta amb un cartell de 10 artistes tant nacionals com internacionals.

Com que és un esdeveniment sense ànim de lucre, qualsevol aportació per a subvencionar-lo serà benvinguda i al llarg de l'esdeveniment els visitants tindran oportunitats de donar suport econòmicament a la iniciativa VIUART GUALBA com també a través de la web www.viuart.cat.

Aquest esdeveniment serà possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Gualba, la Diputació de Barcelona i al patrocini d'Estrella Damm i 4 Elements Renovables.
Gualbart és una entitat oficial sense ànim de lucre formada per artistes i interessats en l'art de Gualba, la promoció de l'art com a activitat i en la disseminació d'informació artística mitjançant esdeveniments i altres activitats.