La CSM també en contra de la construcció d'un circuit de motocròs a Sant Feliu de Codines

S'ha adherit al manifest de rebuig publicat per SOS Vallès

Algunes de les espècies que es poden trobar a la zona on es vol construir el circuit de motocròs a Sant Feliu de Codines
Algunes de les espècies que es poden trobar a la zona on es vol construir el circuit de motocròs a Sant Feliu de Codines | SOS Vallès
Redacció
08 de setembre del 2021
La Coordinadorra per a la Salvaguarda del Montseny s'ha adherit al manifest que ha fet públic l'entitat SOS Vallès amb el lema "Des del Montseny diem NO al circuit de moto-cròs de Sant Feliu de Codines". L'entitat ecologista amb seu a Sant Celoni considera que "La circulació dels vehicles té conseqüències sobre la salut de l'ecosistema i de les persones, a més dels impactes directes sobre el sòl, flora i fauna."

El motiu de l'adhesió de suport a SOS Vallès té el seu orígen en la concessi, per part de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, de permís d'activitat econòmica necessari per permetre la creació d’un circuit de cros en una zona d'interès ecològic destacat inclosa en la figura internacional "Important Bird Areas" (139) i rodejada de zones d'interès de flora i fauna. El projecte va ser aprovat per l'admimistració, tot i que l’estudi d’impacte ecològic presenta mancances greus, segons el comunicat de SOS Vallès.

L'entitat ecologista assegura que l'espai acull a més de 70 espècies de mamífers, amfibis, rèptils, aus i invertebrats que es trobem protegides pel decret legislatiu 2/2008 sobre la llei de protecció dels animals o bé són inclosos al Decret Europeu aus (Directiva 2009/147/ CEE) i directiva Hàbitats (Directiva 92/43CEE).

Espècies de fons, vegetals i pastures
Cal Sumar-hi, afirma SOS Vallès, el fet que algunes de les aus protegides que s'hi troben són nidificants. S'hi troben també moltes altres espècies de fongs i vegetals, així com vertebrats i invertebrats que no apareixen recollides en aquestes figures però que constituïen un mosaic ric, on la fauna que hi vivia hi trobava refugi, zona d'alimentació i de reproducció.

En la zona afectada s’hi troben també basses naturalitzades amb vegetació de ribera, alzinars, pinedes (pi blanc, pi roig, pi pinyoner) i pastures també naturalitzades mantingudes de manera natural per herbívors. L'espai s'havia convertit en un dels més rics en biodiversitat de lepidòpters i altres insectes del municipi. Destaquem que les pastures naturals són formacions que han desaparegut pràcticament per complet al Vallès.

Per tots aquests motius rebutgen els projecte i asseguren que no serà compatible amb la preservació de la diversitat d'espècies ara presents, algunes de les quals, insisteixen, són protegides per diverses normatives estatals i europees.