Desmentallades dues plantacions de marihuana a Sant Celoni

Gràcies a la col·laboració ciutadana es van localitzar prop de l'embassament de la Brinxa al Parc del Montnegre i el Corredor

Redacció
05 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:57h
Una de les plantacions de marihuana al Parc del Montnegre i Corredor desmantellada
Una de les plantacions de marihuana al Parc del Montnegre i Corredor desmantellada | Mossos Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, que ja han ingressat a la presó, i desmantellat dues plantacions amb més de 6.000 plantes de marihuana que ocupaven mitja hectàrea de el Parc Natural de l'Montnegre i el Corredor, a Sant Celoni. Segons informen els Mossos d'Esquadra, les plantacions, localitzades gràcies a la col·laboració ciutadana, eren grans superfícies talades d'arbres on s'havien cultivat 6.412 plantes de marihuana i on també es van localitzar 32 quilos de cabdells de marihuana dessecats.

Els Mossos van detenir el 31 d'agost a dos homes de 46 i 26 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. La investigació va començar unes setmanes, abans arran d'una informació que van facilitar la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i la Unitat de Guardes Forestals de el Parc Natural de l'Montnegre gràcies a la col·laboració ciutadana, que situava una gran extensió d'arbres talats a una zona de la riera de Fuirosos, a Sant Celoni.

Arran d'aquesta informació, els investigadors van veure que l'espai creat servia per conrear dues plantacions de marihuana que ocupaven dues extensions de mitja hectàrea de bosc. A més, aquesta zona boscosa estava situada al costat de l'embassament de la Brinxa, d'on captaven aigua les plantacions. Els investigadors van localitzar a la zona a dues persones sospitoses que es movien amb un vehicle i que vigilaven el cultiu.

Amb aquestes dades es va dissenyar un dispositiu policial amb l'objectiu de localitzar i desmantellar el cultiu i detenir els possibles responsables.

Orografia del terreny complexa
La complexitat de l'orografia del terreny i la possibilitat que els vigilants de les plantacions estiguessin armats va requerir que s'activessin els serveis de el Grup Especial d'Intervenció (GEI), agents de la canina, de la Unitat Regional de Recursos Operatius (ARRO), de l'URMA i un helicòpter. Així mateix, també van participar els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Granollers que portaven la investigació i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni i de Granollers.

El dispositiu es va dur a terme el 31 d'agost a les sis del matí, i en una de les plantacions havia 4.560 plantes de marihuana i en l'altra, 1.852. Aproximadament a uns 200 metres de la plantació de menys extensió els arrestats havien habilitat una zona per assecar els cabdells de marihuana on els agents van trobar 32 quilos. En aquesta plantació també disposaven d'un espai on dormien i que també usaven com a menjador.

Dins de la plantació els agents van localitzar dues persones que dormien a la intempèrie i que van ser detingudes en aquell moment per un delicte contra la salut pública. A més, els dos arrestats també van ser denunciats per agents de l'URMA per fer captacions il·legals d'aigua, per haver malmès el bosc i per l'abandó de residus.

D'altra banda, la Policia Nacional ha obert expedients d'expulsió als dos arrestats.
Els detinguts van passar a disposició judicial el dijous 2 de setembre i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.
 
Arxivat a