Meteorologia

Alerta per pluges intenses i inundacions al Baix Montseny

Les zones més afectades podrien ser les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà i la Selva

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 13:40 |
Pla general d'una riera baixant amb força a les Cases d'Alcanar. | Ariadna Escoda
Protecció Civil ha activat l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'INUNCAT, per previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est del país, que comprèn les comarques gironines.
 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d'aquest migdia i fins al vespre hi pot haver precipitacions a molts punts del país, i en algunes zones es poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. Les zones més afectades podrien ser les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà i la Selva. En aquests punts, els xàfecs podrien anar acompanyats de tempesta i, puntualment, de calamarsa o pedra.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s'ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s'ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi. També han recomanat a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l'aire lliure.


Així, sostenen, que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen les intensitats i acumulacions més importants.


 

 

Participació