Sis reconeixements per l'equip estatal que ha participat a l'Olimpíada Internacional de Geologia

La bredenca Anna Anglisano ha estat la mentora dels quatre estudiants que han format part de l'equip espanyol

L'equip estatal en una de le proves. Anna Anglisano, primera per la dreta.
L'equip estatal en una de le proves. Anna Anglisano, primera per la dreta. | Anna Anglisano
Redacció
31 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:12h
Aquesta  setmana  l’equip  espanyol  ha  competit des de Girona a l'Olimpíada  Internacional  de  Ciències  de  la  Terra  (International  Earth  Science  Olympiad,  IESO). Ha reunit més de 200 estudiants de 44 països per a posar a prova els  seus coneixements de geologia, geofísica, astronomia, oceanografia i ciències del medi ambient entre altres disciplines.

Cada país ha presentat a quatre estudiants, i l'equip espanyol, amb la bredenca Anna Anglisano de mentora, estava format per: Álvaro Pallas Otero, de La Corunya; Daniel Navarro Martínez, d'Alacant; Óscar Castro Remesal, de Cabezón de la Sal (Cantabria); i Júlia Soler Ibáñez, de Girona. Ahir dilluns 30 d’agost es va dur a terme la cerimònia de clausura amb la corresponent entrega de reconeixements a les diferents proves que s’han realitzat durant aquest dies. "Ha sigut una setmana molt intensa que ha donat com a resultat un total de 6 reconeixements a l'olimpíades internacional de Ciències de la Terra", ha manifestat Anna Anglisano.

Estudiants premiats
Els estudiants de l'estat espanyol han obtingut premis en totes les categories. DMT (Data Mining Test): Proves competencials que s'han dut a terme de manera individual Álvaro Pallas de la Corunya - Bronze.

ESP (Earth System Project): Recerca en grups internacionals sobre les  interrelacions entre els sistemes terrestres, Daniel Navarro d’Alacant – Or, Júlia Soler de Girona – Bronze i Álvaro Pallas de La Corunya – Bronze.

NTFI (National Team Fiel Investigation): Recerca en grup nacional ,en aquest cas s’ha dut a terme un estudi sobre els cabals surgents de l'estany de Banyoles: Equip espanyol : Or.

Mission to Mars:
Prova en equip internacional, Daniel Navarro d’Alacant – Plata.
 

Reconeixement per l'equip espanyol que ha participat en l'edició d'enguany de l'Olimpáda Internacional de Geologia Foto: Anna Anglisano


També hi ha hagut temps per a sortides de camp i/o visites culturals. Han estat fent recerca a Banyoles, reconeixent la geologia litoral entre l’Escala i Sant Martí d’Empuries, visitant el centre espai AQUAE a Caldes de Malavella i el Camp dels Ninots. També han  gaudit de la geologia de volcans al Parc Natural de la Zona Volcànica de la  Garrotxa  i  recorregut la ciutat de Girona tot estudiant la Pedra de Girona tant a les Pedreres com en els edificis històrics de la ciutat.

el jurat internacional
A l’estat Espanyol qui convoca i coordina l'Olimpíada i fa viable  la participació dels alumnes a la  competició internacional és l’Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT,  www.aepect.org).  A  nivell  internacional aquestes  proves han estat coordinades per un jurat internacional format per: Nir Orion del Weizmann Institute of Science, Israel (NTFI); Shankar Rajasekhariah, chair of International GeoScience Education Organization, India (ESP); Jean-Luc Berenguer de Geo-Azur, Niça (DMT) i Tom Tailer, professor, EUA (Mission to Mars).