El Baix Montseny clama "Per un país de tots, l'escola en català"

Centenars de persones es concentren a les places de diverses poblacions baixmonsenyenques en defensa del model d'escola catalana

Redacció
10 de desembre del 2012
Concentració a Sant Celoni sota la pancarta Somescola.cat
Concentració a Sant Celoni sota la pancarta Somescola.cat | Jordi Purtí
Concentració a Sant Celoni sota la pancarta Somescola.cat Foto: Jordi Purtí

A pràcticament tots els municipis del Baix Montseny hi ha hagut aquesta tarda manifestacions seguint la convocatòria que ha fet la plataforma Somescola.cat i Òmnium Cultural contra la reforma educativa del ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, i en defensa del model d'escola catalana i la immersió lingüística. Somescola.cat insta també tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i elscartells amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català”.

Amb aquest ànim més de tres-centes persones de diversos àmbits han seguit la convocatòria a la plaça de la Vila on s'ha llegit el manifest de Somescola.cat, s'ha canta l'Himne Nacional de Catalunya i s'ha acabat l'acte amb crits d'independència.

A altres punts del Baix Montseny hi ha hagut actes similars com és el cas de Santa Maria de Palautordera que ha aplegt a la plaça de la Vila cap a una vuitantena de persones "per fer sentir "la nostra indignació pels atacs espanyolistes contra la nostra llengua i per demostrar que no farem ni un pas enrere en la defensa de la nostra identitat". També hi ha hagut concentracions a Sant Esteve de Palautordera i a Vallgorguina i a Sant Antoni de Vilamajor s'hi han aplegat una norantena de persones en defensa de l'escola en català.


 Aspecte de la concentració a Sant Antoni de Vilamajor Foto: Núria Jordan

Arbúcies ha estat un altre dels punts calents d'aquesta tarda. Igual que als altres pobles la concentració prevista per a dos quarts de set de la tarda ha aplegat cap a 150 persones amb parlament de l'alcalde de la població, Pere Garriga i del professor de l'institut, Josep Carbó, entre d'altres persones.

La concentració d'Arbúcies Foto: Fina Colomer