Palau treballa per una gestió sostenible dels parcs i jardins

El Parc Pau Casals serà el primer on es reduirà progressivament l'ús d'herbicides per mantenir-lo

per NacióBaixMontseny , 10 de desembre de 2012 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Parc Pau Casals de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera està treballant per reduir progressivament l'ús d'herbicides en el manteniment dels parcs i jardins del municipi, alhora de poder gaudir d'un poble més sostenible. En referència a les grans superfícies de sauló, de forma natural hi creixen herbes i mantenir-les lliures d'herba comporta l'ús d'herbicides, juntament amb una intensa tasca de desherbatge manual. D'ara endavant es vol treballar en transformar aquestes superfícies de sauló en prats.


Es començarà a  treballar-ho al  Parc Pau Casals, on ja hi està creixent l’herba, com a conseqüència de les pluges de tardor. En lloc de portar a terme el desherbatge, s’ha optat per deixar-la créixer i segar-la i així convertir a poc a poc, els espais ocupats per sorra, en prats verds.

Des del consistori ja s’anuncia que per disposar d’aquests espais verds es tardarà temps, però d’aquesta manera a més de facilitar la filtració de l’aigua de pluja, s’incrementarà la biodiversitat dels parcs i se’n millorarà la seva salut.

 

 

Participació