El Consorci Besós Tordera potencia la seguretat a l'EDAR de Vallgorguina

Ha instal·lat un sistema dissuasori d'alarmes i càmeres de videovigilància

Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Vallgorguina
Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Vallgorguina | Consorci Besós Tordera
Redacció
24 d'agost del 2021
Actualitzat a les 16:32h
El Consorci Besós Tordera ha comunicat a l'Ajuntament de Vallgorguina que ja és operatiu el sistema d'intrusisme a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) d'aquest municipi, després de salvar el problema de cobertura amb un sistema que sempre va buscant la millor cobertura a la zona. En aquest sentit, el consorci ha comunicat que s’ha provat i funciona correctament. "Arriben les alarmes al personal de planta per tal que s'assabentin de l’'ntrusisme al moment". També s’ha instal·lat un focus que s'encén si salta l'alarma d'intrusisme.
 
Igualment, també ja està operatiu el sistema de vigilància amb càmeres. Per tant, la seguretat de la instal·lació resta a dia d'avui totalment coberta, segons s'assegura des del Consorci Besós Tordera. El sistema consta de tres càmeres, dues enfocant a cada edifici de l'EDAR i la tercera per gravació 360º. "D'aquesta manera, queda coberta tota la instal·lació".

Posar en marxa el sistema operatiu dissuasori i la instal·lació de càmeres era una qüestió prevista per part del Consorci Besós Tordera, però s'ha accelerat després de l'incident de caire vandàlic d'algunes setmanes enrere a la inhstal·lació i que Pep Pujol, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vallgorguina a més de considerar-lo greu "pel que podria haver passat", també va demanar al consorci avaluar l'impacte econòmic i, conjuntament amb Acciona, estudiar la possibilitat d'instal·lar alguna càmera de videovigilància al recinte, tal com ha fet recentment el Consorci Besós Tordera.



 
Arxivat a