Coronavirus

El TSJC tomba el toc de queda a Llinars, Arbúcies i Sant Antoni de Vilamajor

El confinament nocturn només es manté a 19 municipis catalans

per Oriol March, Baix Montseny, Catalunya | 19 d'agost de 2021 a les 12:45 |
Control de Mossos en horari de toc de queda. | Adrià Costa
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat aquest dijous el toc de queda reclamat pel Govern, que només serà vigent a 19 dels 148 municipis que la Generalitat volia mantenir sota el confinament nocturn. D'aquesta manera, tant Arbúcies com Llinars del Vallès, les úniques poblacions del Baix Montseny on el Govern volia aplicar la mesura, queden exemptes de compliment del confinament nocturn. A Barcelona també deixa d'aplicar-se.

Així doncs, els 19 municipis catalans on s'aplicarà el toc de queda són Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí


El Govern va sol·licitar dimarts que el toc de queda s'apliqués en aquells municipis amb una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies. Fins aquesta setmana, el límit era de 250 casos per cada 100.000. El confinament nocturn es va recuperar oficialment el 14 de juliol i va entrar en vigor el mateix dia 16. És la segona vegada consecutiva que l'executiu reclamava endurir el límit de casos, que ha generat polèmica en municipis de platja que veuen incrementada la seva població i denuncien manca de recursos per fer front a reunions nocturnes si no estan dins dels índexs epidemiològics necessaris per estar sota el toc de queda.

Davant la possibilitat d'adoptar noves mesures, com ara l'aplicació d'un passaport Covid per gaudir de determinats serveis -restauració, activitats en interiors-, de moment la Generalitat no s'ho planteja. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va indicar aquest dimecres en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que, malgrat que no es pot descartar "res" en un context de pandèmia, no es planteja "a hores d'ara" fer servir una eina controvertida com és el passaport Covid.


"Abans cal impulsar totes les altres mesures de promoció de la vacunació", argumentava Aragonès en aquesta entrevista. De fet, el president ha afegit que l'ús del passaport genera un "debat ètic de fons" sobre les restriccions de drets i llibertats, de manera que no calen "mesures precipitades" sinó apostar per incentivar la vacunació. El ritme d'immunització ha baixat amb l'arribada de les vacances, malgrat que s'ha obert a col·lectius fins ara aturats com el dels menors d'entre 12 i 15 anys.

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​ 

Participació