Gualba millora a la mina de Xauxa la captació d'aigua per al consum

L'Ajuntament de Gualba i l'empresa Aymar SAU han acordat tirtar endavant un projecte vital per al municipi

Bomba impulsora a l'interior de la mina de Xauxa per millorar la captació d'aigua potable a Gualba
Bomba impulsora a l'interior de la mina de Xauxa per millorar la captació d'aigua potable a Gualba | Gualba.cat
Redacció
10 d'agost del 2021
Davant la necessitat de dotar a Gualba d'una alternativa de captació d'aigua diferent a la que el municipi té del pantà de Santa Fe, s'ha acordat des de l'Ajuntament de Gualba a tirar endavant un projecte de vital importància per a millorar la nova captació d'aigua per al consum.

Des del consistori es recorda que en èpoques de sequera, el pantà de Santa Fe no pot donar l'abastament suficient. També, en diversos moments de fortes pluges, l'aigua captada, acumulada i conduïda als dipòsits de capçalera presenta terbolesa. A fi de garantir aquestes incidències i garantir la qualitat de l'aigua destinada al consum, es va començar a treballar en aquest projecte.

Gràcies a la col·laboració amb l'empresa Aymar S.A.U., propietària i explotadora de les pedreres de Gualba, recentment s'ha procedit a fer unes millores consistents en la instal·lació d'una bomba impulsora a l'interior de la mina de Xauxa per tal de garantir el subministrament d'aigua a la bassa de captació de l'Ajuntament i a la bassa contra incendis de l'ADF.

L'Ajuntament de Gualba agraeix a l'empresa Aymar S.A.U. la seva predisposició, en tot moment, per fer possible aquesta alternativa de subministrament d'aigua pel que representa per al municipi.