Desmantellen dos cultius de marihuana de més de 10.000 plantes al Parc Natural del Montseny

Els cinc detinguts vivien en barraques de la zona per controlar i regar els cultius amb captacions il·legals de diferents rieres

Imatge aèria de la zona on s'han trobat les plantacions
Imatge aèria de la zona on s'han trobat les plantacions | ACN/Guàrdia Civil
Marta Casas
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 17:05h
La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Policia Municipal d'Arbúcies, ha desmantellat dues plantacions de marihuana amb 10.650 plantes al Parc Natural del Montseny, al terme municipal d'Arbúcies.

L'operació ha acabat amb cinc persones detingudes com a responsables dels cultius, que ja han ingressat a presó, acusats dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, pertinença a grup criminal i delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. 

Els detinguts havien desforestat la zona, talant arbres i aplanant els terrenys, per afavorir la plantació; de fet, la policia va necessitar drons per localitzar el cultiu, ja que es trobaven en una zona de difícil accés amb vehicle. Les persones arrestades vivien en barraques prop de les plantacions, per tal de controlar els cultius i encarregar-se de regar-los a través de captacions il·legals de les diferents rieres que hi ha a la zona.
 

Aquest és un dels decomisos amb una quantitat més gran de plantes detectats per la Guàrdia Civil en els últims anys.
Arxivat a