1 de 10
habitatge

L'Ajuntament d'Arbúcies posa en funcionament la borsa d'habitatge jove d'emancipació

Es posen a concurs els tres primers habitatges de lloguer per a joves que busquen el primer contracte

Tres primers pisos de la borsa d'habitatge jove d'emancipació | Bernat Cedó
per Redacció, Arbúcies, Catalunya | 9 d'agost de 2021 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consistori arbucienc publicarà, en els propers dies, les bases de la primera convocatòria d'habitatge jove d'emancipació. Es tracta d'un concurs adreçat a joves entre 18 i 30 anys que busquen un primer contracte de lloguer en condicions assequibles. Els tres primers habitatges ofereixen lloguers d'entre  220 euros i  300 euros com a màxim.  Aquests preus seran sempre els mateixos en futures convocatòries. El primer objectiu és garantir l'accés a lloguer del jovent d'Arbúcies.

L'Ajuntament d'Arbúcies va elaborar l'any 2020 un estudi i cens d'habitatges buits al municipi. Fruit d'aquest treball, han arribat els primers acords amb propietaris per cedir habitatges a la borsa municipal. El segon objectiu és posar a disposició de la ciutadania vivendes que, en aquest moment, estan desocupades.


"Per primer cop, des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, Arbúcies fa polítiques d'habitatge per a joves. Un dels mandats del pla local de joventut era accedir a l'habitatge. Hi estem donant resposta i continuarem treballant per oferir més vivendes", explica la regidora de Joventut, Judit Prat.

Treball conjunt entre àrees municipals


Les àrees municipals de Joventut i Habitatge estan treballant de manera conjunta i coordinada en la construcció d'aquest projecte. L'ajuntament ja ha captat dos habitatges més, en fase de reforma, que també s'afegiran a la borsa en poc temps.

Les bases reguladores de la borsa ja van ser aprovades en el ple municipal del passat 19 de juliol i suposen un marc de funcionament per futures convocatòries, i de gestió dels projectes d’impuls a les polítiques d’habitatge arbucienques.


"En el context actual, és encara més necessari garantir drets fonamentals. Un d'ells és l'accés a l'habitatge. Intentem, sempre, donar resposta a les necessitats de la ciutadania. I com més crua és la crisi econòmica i social, més imprescindible és posar les persones al centre de les actuacions públiques”, comenta el regidor d’Habitatge Jaume Salmeron.

En els propers mesos, Arbúcies començarà treballar en una Borsa de lloguer assequible adreçada a combatre la vulnerabilitat i facilitar l’accés al lloguer de famílies i persones amb dificultats econòmiques.

 

 

Participació