Es recuperen més de quatre tones de roba usada a Sant Antoni de Vilamajor

Són 20.400 peces de roba a les que es podrà donar un segon ús

Treballadora d’Humana
Treballadora d’Humana | FH
Redacció
05 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:51h
Durant el primer semestre del 2021, a través dels contenidors d'Humana ubicats a Sant Antoni de Vilamajor, s'han recollit 4.542 kgs. de roba usada, un 34% més que durant el mateix període de l'any anterior.Són 20.400 peces de roba a les que es podrà donar un segon ús. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre, a la vegada, representa un estalvi de 14 tones de CO2 no emeses a l'atmosfera.

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 9 tones de CO2 no emeses a l'atmosfera.

El segon benefici és social: consisteix en la creació d'ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d'activitat, tres milions de persones s'han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.