Arbúcies dissenya nou material turístic per promocionar el municipi

S’ha creat un nou mapa i una ruta autoguiada pel centre de la vila

Mapa de la Vall d'Arbúcies
Mapa de la Vall d'Arbúcies | Aj Arbúcies
Redacció
04 d'agost del 2021
L'Ajuntament d’Arbúcies ha dissenyat nous productes audiovisuals per complementar l'oferta turística del municipi. Es tracta d'un nou mapa turístic i una ruta autoguiada pel centre de la vila per tal de posar en valor el patrimoni cultural i històric que té Arbúcies, a banda del patrimoni natural i paisatgístic que ofereix el Parc Natural del Montseny.
 
El nou mapa turístic consta de dues versions. Una en el qual hi podem veure els carrers d'Arbúcies i on s’hi destaquen elements patrimonials d'especial rellevància per al municipi com ara les fonts de bomba, la plaça de la Vila, el Pou de ca l'Escultor, la Farga del Roquer o la Font del Ferro.

I l'altra cara del mapa hi podem trobar tot el terme municipal d'Arbúcies amb les principals rutes de senderisme que s’hi poden realitzar, com ara la que porta fins a Sant Pere Desplà, a la Dona d’Aigua o al Castell de Montsoriu i els elements patrimonials que hi podem trobar com ara el pont del Molí de les Pipes, l'església de Santa Maria de Lliors o el turó de Monfort.

Amb aquests dos mapes es vol oferir als turistes diferents propostes per visitar i conèixer aquells indrets més emblemàtics d'Arbúcies, ja sigui a través de les rutes de senderisme o bé, coneixent millor el nucli urbà.
 
Explicacions autoguiades
En aquest sentit, per complementar la proposta turística per fer al centre del municipi, s’ha dissenyat una ruta autoguiada en la qual s'expliquen diferents indrets i edificis que podem trobar tot passejant per Arbúcies. El visitant, si segueix el mapa, començarà la ruta a la plaça de la Vila i se li explicarà mitjançant vídeos el significat de l'Arbre de la Llibertat, les voltes de la plaça o edificis com el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

Resseguint la ruta, s'arribarà al Gorg Nou, a la Farga del Roquer o al carrer del Pont, on es donarà a conèixer l'edifici del Molí del Roquer, on hi ha actualment l'Ajuntament, el Roquer o Can Xacris. Aquesta ruta autoguiada també ens portarà al pou de l’Escultor i al Pont Vermell fins arribar al carrer Camprodon, on l’explicació dels diferents edificis modernistes que hi ha donarà per acabada aquesta passejada pel centre històric de la vila.
 
Arxivat a