1 de 10
coronavirus

Palautordera aporta 2.000 euros per a la vacunació a Cuba

El ple municipal dona suport a una moció de la CUP sobre la solidaritat i la vida contra el bloqueig il·legal dels EUA sobre Cuba

L'aportació econòmica de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera permetrà vacunar 24.000 cubans | AJ SMP
per Redacció, Santa Maria de Palautordera, Catalunya | 2 d'agost de 2021 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A instàncies de la moció presentada per part del grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i amb el suport de totes les formacions polítiques el ple municipal de Santa Maria de Palautordera del 29 de juliol va aprovar mostrar el suport a la campanya internacional "Els bloquejos maten, la teva solidaritat dona vida" i fer una aportació de 2.000 euros per a xeringues que serviran per a la vacunació de 24.000 persones a Cuba.
 

La moció assegura que el bloqueig és una violació massiva, flagrant i sistemàtica dels drets humans del poble cubà; es tracta d'una guerra econòmica d'abast extraterritorial contra un país petit amb la intenció d'impedir el lliure exercici de l'autodeterminació i interferir en la seva sobirania nacional.  Als 60 anys de bloqueig cal afegir-hi els efectes de la crisi global, sanitària i econòmica provocada per la pandèmia ocasionada pel SARS-CoV-2.

La recessió i la crisi econòmica global provocades per la pandèmia han provocat la situació més complexa i delicada dels darrers anys per a la ja debilitada economia cubana, segons es diu a la moció. Arreu del planeta hi ha hagut greus mancances en la capacitat de reacció;" si la mateixa situació de la pandèmia la traslladem a un país sotmès a un dur bloqueig econòmic, comercial i financer, els riscos per a la població cubana producte de la crisi sanitària i econòmica es multipliquen".

 
La República de Cuba malgrat els 60 anys de bloqueig ha apostar per la creació d'un sistema públic de salut i una indústria farmacèutica nacional. Producte d’aquesta farmacèutica nacional ha aconseguit crear una vacuna eficaç contra la COVID-19, sent el primer país de Llatinoamèrica i presentant una eficàcia del 92,28% (del més alts del món).

 

 

Participació