successos

Provoquen un incendi a la depuradora de Vallgorguina amb danys materials de 10.500 euros

L'acció vandàlica podria haver provocat que el foc arribés a la zona forestal, pròxima a les instal·lacions

per Anna Mira, 28 de juliol de 2021 a les 12:11 |
Incendi a la depuradora de Vallgorguina. | Cedida
L'Estació Depuradora Vallgorguina (EDAR) va patir diumenge 25 de juliol un incendi provocat que va ocasionar diversos danys materials a la instal·lació per un valor de 10.500 euros. En un comunicat, l'EDAR denuncia que el foc es va iniciar a la nau del magatzem de material mecànic, "d’on els vàndals van extreure a més l’extintor d’incendis amb l’objectiu de dificultar la seva extinció".

Per sort les flames van quedar limitades a l'interior del magatzem i no es va haver de lamentar cap dany personal ni tampoc va afectar en el funcionament de la instal·lació. Els mateixos treballadors van avisar als Bombers que van extingir el foc.


També van personar en el lloc dels fets patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Vallgorguina, així com l’alcalde del municipi, Joan Mora, acompanyat de diverses autoritats de l’Ajuntament.

Aquest acte vandàlic podria haver ocasionat un incendi de la massa forestal, ja que les instal·lacions de la depuradora de sanejament estan ubicades en una zona d'alta densitat boscosa. 


L’EDAR Vallgorguina tracta les aigües residuals urbanes del terme municipal de Vallgorguina i del barri de Can Puigdemir, donant servei a una població de prop de 3.000 habitants, amb la depuració diària mitjana de 450.000 litres d’aigua residual que, un cop tractada mitjançant tractament biològic, és abocada a la Riera de Vallgorguina dins el mateix terme municipal.
 

 

Participació