El cementiri municipal de Sant Hilari Sacalm no limitarà ni prohibirà els símbols religiosos

L'alcalde del municipi, Sant Hilari Sacalm, publica un vídeo per tancar la polèmica generada arran de l'aprovació del nou reglament

Marta Casas
28 de juliol del 2021
Veciana explica la confusió arran de l'aprovació del reglament del cementiri municipal
Veciana explica la confusió arran de l'aprovació del reglament del cementiri municipal | Facebook/Ajuntament de Sant Hilari
L'alcalde de Sant Hilari SacalmJoan Ramon Veciana, ha llençat un "missatge de tranquil·litat" a les xarxes socials municipals per aclarir la "confusió" que s'ha generat entre la ciutadania arran de l'aprovació del nou reglament del cementiri municipal d'aquesta població del Baix Montseny.

Segons sembla, aquest punt de l'últim ple municipal ha despertat polèmica pel que l'alcalde considera un "malentès", i és que el veïnat entenia que es limitaria la presència de símbols religiosos al cementiri. Un fet que Veciana ha desmentit rotundament: "Ni l'Ajuntament, ni l'equip de govern ni jo mateix no tenim cap intenció de treure cap símbol religiós del cementiri ni, per descomptat, de les làpides", assegura en un vídeo.

Tot plegat és fruit d'una resposta als grups de l'oposició durant el debat d'aprovació del nou reglament, en què el govern va reflexionar sobre la necessitat d'habilitar un espai al municipi perquè s'hi poguessin celebrar cerimònies fúnebres no religioses, i la idoneïtat d'ubicar-lo, o no, al mateix cementiri.

Una explicació que, segons Veciana, potser no va ser "prou clara", cosa que lamenta en el vídeo, on reitera que el reglament no limita ni prohibeix "cap dels records o ornaments en memòria dels éssers estimats", siguin de caràcter religiós o no.

"Demanem disculpes per la confusió que aquest fet hagi pogut causar en bona part dels ciutadans de Sant Hilari", manifesta Joan Ramon Veciana.