Humana recupera gairebé tres tones de tèxtil usat a Vallgorguina

Són dades del primer semestre de l'any 2021 i suposa un doble benefici ambiental i social

Una col·laboradora d'Humana classificant peces de roba usades
Una col·laboradora d'Humana classificant peces de roba usades | Fundació Humana
NacióBaixMontseny
28 de juliol del 2021

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 2.992 kg de tèxtil usat a Vallgorguina durant el primer semestre del 2021 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un lleuger descens  respecte els primers sis mesos de l’any passat (3.160 kg).

Els donants han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les gairebé tres tones recuperades per Humana equivalen a 13.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 9 tones de CO2 no emeses a l'atmosfera.

El segon benefici és social: consisteix en la creació d'ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d'activitat, tres milions de persones s'han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

"Quan aprofitem al màxim el residu tèxtil en donar-li una segona vida, convertim aquest residu en un recurs i li donem una finalitat social", afirma Àgata Soler-roig, responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, "els articles que es recuperen són un actiu que, gestionats acuradament, es converteixen en motor d'ocupació i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’'hemisferi Sud i de suport local al nostre país. Per tot plegat, estem molt agraïts a la ciutadania per la seva solidaritat”.

Arxivat a