Activat el nivell 3 del Pla Alfa en algunes zones del Vallès Oriental i la Selva per risc d'incendi forestal

Per les altes temperatures també es demana evitar sortir a l'exterior durant les hores de més calor i hidratar-se sovint

Voluntaris de l'ADF de Sant Cugat a Collserola.
Voluntaris de l'ADF de Sant Cugat a Collserola. | Sergi Baixas
A.M
22 de juliol del 2021
La Generalitat de Catalunya ha activat la fase 3 del Pla Alfa en algunes zones del Vallès Oriental davant l’elevat risc d’incendi forestal, per aquest dijous 22 de juliol. A més a més, per les altes temperatures que s'assoliran, des de Protecció Civil també es demana evitar sortir a l'exterior durant les hores de més calor i hidratar-se sovint. 
 
Protecció Civil ha fet una crida a la col·laboració i el compromís de la ciutadania per evitar situacions de risc a l'entorn forestal, especialment evitar llençar qualsevol burilla des dels vehicles, com va passar fa gairebé una setmana al Cap de Creus on l'incendi va cremar més de 400 hectàrees. 

La fase 3 del Pla Alfa implica la prohibició total d'encendre foc en terrenys forestals o en una franja de 500 metres al voltant, incloent-hi les barbacoes de les àrees de lleure. Així mateix, se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d'activitats esportives al medi natural, la realització de treballs forestals i es restringeixen les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi.