​La Cambra demana que el PDU del Circuit es desenvolupi com més aviat millor

Diu que el Govern "està alineat" amb el projecte

Una edició de la Fórmula 1 al Circuit
Una edició de la Fórmula 1 al Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya
Redacció
22 de juliol del 2021
El Pla de Desenvolupament Urbanístic del Circuit (PDU) torna a estar sobre la taula, sobretot per la possibilitat que contempli un hub relacionat amb la mobilitat sostenible.

Durant la presentació de l'informe de la Cambra, el seu president Jaume Aragall, ha destacat l'impacte que, segons assegura, tindria el desenvolupament del pla. Un impacte que ha quantificat en un augment del 3% de l'activitat a la comarca i un descens del 3% de l'atur, tal i com van precisar en un informe la passada tardor.

L'ens cameral, però, demana a les administracions que s'impliquin per tirar en endavant el projecte: "Un pas o una demostració d'intencions que facin que els inversors privats creguin que això va de debò. Els alcaldes de Granollers, Montmeló i Parets del Vallès estan fortament implicats perquè tot plegat que tiri endavant", ha assegurat. En aquest sentit, ha celebrat que "el Govern hagi donat instruccions perquè es negociï i es tanqui un acord perquè la Fórmula 1 i la Moto GP estiguin al Circuit cinc anys més". 

De fet, Aragall creu que el projecte torna a fer passos endavant: "Abans dels canvis al Govern teníem a punt de començar una taula o comissió formada per les conselleries implicades, els tres ajuntaments i algunes empreses que podien tenir interès. Vam haver d'esperar, però ara sembla que s’ha tornat a engegar", relata. "Fa la sensació que les conselleries implicades s’han posat d’acord. Sembla que tenim el Govern alineat amb el projecte", ha assegurat. Aragall ha demanat que tot plegat es concreti i el desenvolupament del PDU es produeixi com més aviat millor.

Finament, Aragall ha demanat aprofitar el paper del Circuit com a "tractor" i captador d'interès per aquest projecte: "De tota la vida la competicio es un gran tractor tecnologic. S'haurà d'invertir per minimitzar els inconvenients, però no podem dir que volem benestar sense el desenvolupament del Circuit".