treball

Un informe de la Cambra diu que el Vallès Oriental té el major número de llocs de treball des del 2008

L'ens diu que la recuperació s'accelera, però recorda que encara hi ha 5.500 persones en ERTO

per Redacció, Granollers, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 20:39 |
El president Cambra Comerç Vallès Oriental, Jaume Aragall, durant la roda de premsa | Cambra de Comerç
La Cambra de Comerç creu que el mercat de treball del Vallès Oriental accelera la seva recuperació. L’ens cameral ha presentat aquest dimecres un informe trimestral que precisa que tant la xifra de llocs de treball com la d’afiliats segons la residència patronal ja se situen per sobre dels valors previs de la pandèmia. Si la mirada se centra en l’evolució dels llocs de treball, s’observa un augment fins als 149.239, una xifra que no s’assolia des de mitjans de 2008.

El president de l'ens a la comarca, Jaume Aragall, ha precisat que al segon trimestre els afiliats han pujat un 4,7% interanual: "Pots emblar una xifra enganyosa si la comparem només amb el 2020, quan estàvem a l'inici de la pandèmia. Però aquest increment ja supera el d’abans de la pandèmia", ha destacat. De fet, la Cambra precisa que el mercat de la comarca ja ofereix 2.349 llocs de treball més que a finals del 2019.


Tot i això, també alerten que cal tenir present que totes aquestes dades no tenen en compte les 5.500 persones en ERTO, una xifra inferior als 8.200 del març passat, i que cal veure què passarà si aquests expedients s’acaben suspenent, a finals d’any.

Per tot plegat, la Cambra fa un bon balanç en general, però amb alguna incògnita: "En general, la situació és millor en indústria, construcció i serveis i no tant en comerç i negocis relacionats amb turisme. En aquests darrers casos, la recuperació no s’espera fins el 2023".


Pel que fa a l’atur, la comarca va tancar el segon trimestre amb una mica més de 24.000 persones aturades, la més baixa des de l’esclat de la pandèmia, però encara un 18% més que el 2019.

 

Participació