​Les noves excavacions arqueològiques a Hostalric destapen 17 sitges de l'època ibèrica

Aquest cap de setmana s'ha fet una visita guiada oberta al públic per a donar a conèixer les descobertes

Restes trobades a Hostalric
Restes trobades a Hostalric | Ajuntament d'Hostalric
Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:29h
La segona campanya d'excavacions arqueològiques a l'entorn del Castell d'Hostalric impulsades per l'Ajuntament ha finalitzat aquest mes de juliol. I ho ha fet amb unes troballes rellevants: 17 noves sitges i una gran quantitat de ceràmiques, restes d'animals i peces de taler de l'època iberoromana.

Tot aquest nou jaciment i materials s'han trobat a l'entorn de les quatre sitges ibèriques que es van descobrir ara fa tot just un any a la zona del Castell després d'una geolocalització. Enguany, s'han reprès els treballs arqueològics en el mateix espai i l'actuació ha finalitzat amb la troballa de noves sitges i restes de l'època ibèrica.

La regidora de Patrimoni, Marta Roura, ha explicat en una nota del consistori que "amb aquest jaciment, Hostalric recupera una part importantíssima de la seva història. En ampliar l'àrea d'actuació hem anat descobrint més sitges i restes importants que ens permetran seguir estudiant la història de la nostra vila".

Ara, tot aquest material descobert serà netejat i catalogat. L'objectiu és poder iniciar l'any vinent una nova campanya: "El 2022 durem a terme noves excavacions i organitzarem camps de treball per tal de poder portar a la superfície tota aquesta història d'Hostalric i donar-la a conèixer entre els nostres veïns i veïnes i visitants", avança Roura.

Mentrestant, aquest passat cap de setmana l'Ajuntament ja va organitzar una visita guiada a les excavacions arqueològiques d'Hostalric oberta a tot el públic.