Núria Masnou: «A Montseny tenim mancances pròpies de finals del segle XX»

L’alcaldessa repassa algunes demandes històriques del micropoble en una trobada amb el senador republicà Josep Maria Reniu

Reniu i Masnou, durant la seva trobada.
Reniu i Masnou, durant la seva trobada. | ERC
Redacció
16 de juliol del 2021
L'alcaldessa de Montseny, Núria Masnou, s'ha reunit aquest dijous amb el senador republicà Josep Maria Reniu, que ha visitat diversos Ajuntaments del Vallès Oriental. En aquesta trobada, la batllessa ha alertat que el municipi, amb uns 350 habitants, "pateix mancances de serveis de tota mena: vials, abastament d’aigua i llum, transports públics, correus o telecomunicacions".

L’alcaldessa ha afegit que "l’entorn idíl·lic del municipi contrasta amb la realitat de la Catalunya oblidada, amb una situació pròpia de finals del segle XX, com la connexió del transport públic amb les estacions de tren més properes; el subministrament inestable de corrent elèctric; les canalitzacions d’aigua antigues; la manca real de fibra òptica o la xarxa mòbil inestable".

En aquest sentit, en un comunicat d'ERC, Masnou explica que "una de les preocupacions més importants de l’ajuntament de Montseny és la connectivitat telemàtica, ja que el poble depèn d’una antena ubicada en sol privat, gestionat per una empresa i que només repeteix el senyal d’una sola distribuïdora de telecomunicacions. Està alimentat per plaques fotovoltaiques, però si hi ha algun problema tècnic o de subministrament, el nucli urbà es queda sense cobertura". I precisa que les masies i habitatges disseminats, que representen el 65% del municipi, pràcticament no tenen accés a les telecomunicacions".

L’alcaldessa també ha recordat que "hi ha un pla de la Diputació per al desplegament de fibra pel 2023 i ha presentat un estudi alternatiu amb fons FEBA per muntar un prisma i ampliar l’abast de la cobertura mòbil, pendent d’aprovació".

Reniu, per la seva banda, ha respost que es feia càrrec de la situació i que "instarà als organismes estatals que poden ajudar a desencallar les demandes de pobles com Montseny".

Finalment, Masnou ha dit que "la gent no es pot deixar enlluernar per la imatge que dona el poble, amb un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al centre i amb camps de plaques fotovoltaiques al voltant, en raó de l’acompliment dels plans europeus més exigents en energies renovables. Perquè, malgrat tot, a vegades es talla la llum".