indústria

Pimec demana la creació d'un centre d'R+D+I al Circuit al voltant de l'energia elèctrica i la nova mobilitat

El president de la patronal, Antoni Cañete, visita el Vallès Oriental i anuncia anuncia un gran acte d’activisme empresarial el 17 de novembre

per Redacció, Granollers, Catalunya | 15 de juliol de 2021 a les 17:21 |
Cañete i Boil, aquest dimecres a la seu de PIMEC a Granollers | VOTV
La patronal Pimec demana la creació d'un centre d'R+D+I al Circuit al voltant de l'energia elèctrica i la nova mobilitat. Ho han anunciat aquest dimecres a Granollers, durant la visita que el president Antoni Cañete ha fet a la ciutat i al Vallès Oriental.

Ha estat el president comarcal, Daniel Boil, l'encarregat de fer pública la petició. Creuen que s’ha d’apostar "de forma decidida" per transformar el Circuit de Barcelona-Catalunya i els seus voltants "en un hub tecnològic i d’innovació a l’entorn del vehicle elèctric i de la nova mobilitat". Per això, ha proposat la creació d’aquest centre d’R+D+I, un equipament que recorden que "ja preveu el Pla de Desenvolupament Urbanístic", per tal d'"enfortir i reorientar la indústria de l’automòbil i les pimes auxiliars de la comarca, evitant deslocalitzacions i captant noves inversions d’alt valor afegit, com podrien ser els laboratoris de bateries o fabricants de cicles elèctrics per mobilitat de darrera milla".


En aquest sentit, Boil ha afegit que es guanyaria competitivitat i es podria aprofitar el Circuit: "Demanem l’ús compartit de les instal·lacions per permetre aquests usos tecnològics i industrials, amb projectes importants i aprofitant els fons NGEU".

El president de Pimec al Vallès Oriental ha defensat una reindustralització del territori cap a un model "que aporti resiliència i valor afegit", davant la pèrdua d’un 10% d’empreses del sector pels tancaments de Bosch a Lliçà d’Amunt i de Sandoz a les Franqueses, entre altres qüestions com l’afectació a les pimes que presten serveis auxiliars.


Boil ha explicat que el teixit productiu de la comarca està conformat majoritàriament per petites empreses, a les quals cal, segons creu, "donar suport, fomentant aliances estratègiques i els projectes mancomunats per afavorir el seu creixement i facilitant el seu accés als fons europeus".

D'altra banda, ha insistit en la necessitat de "millores ferroviàries urgents", especialment pel que fa a l'R3, i veu "imprescindible" la seva renovació i la compatibilitat entre transport de passatgers i mercaderies, com per exemple a l’estació de la Llagosta.


També ha parlat de la importància d’una connexió directa entre estacions i polígons, com per exemple la connexió directa d’autobusos a demanda o el transport ciclable, tot tenint en compte "les noves i futures mobilitats". A més, ha fet una aposta pel Corredor del Mediterrani a l’hora de millorar les connexions entre territoris, com per exemple amb el Maresme, i ha demanat accelerar les millores a les carreteres i nous projectes que facilitin la descongestió d’hores punta a la C-17, la B-30 i l’AP-7.

Finalment, Boil ha explicat que volen "fomentar les col·laboracions públic-privades entre escoles i empreses i que s’adapti l’oferta formativa a les demandes del mercat de treball i a les necessitats reals del teixit productiu per acabar amb l’atur juvenil i atraure talent".

Una gran trobada d'"activisme empresarial"

Cañete, per la seva banda, ha anunciat un gran acte d’"activisme empresarial" el 17 de novembre, on ha cridat a participar a totes les pimes i les persones autònomes del territori. Així mateix, ha tornat a fer una crida a les administracions públiques per resoldre "tots aquells problemes estructurals que ara mateix resten competitivitat a la nostra economia i perjudiquen la viabilitat i el creixement de les nostres empreses". "Els governs han de legislar pensant primer en els petits i prioritzant reformes i mesures com la immediata aprovació d'un règim sancionador contra la morositat​ i prioritzar els fons Next Generation cap a les pimes amb projectes de digitalització i sostenibilitat", ha reclamat.

Durant aquesta visita a la comarca, Cañete i Boil s'han reunit amb el president del Consell Comarcal i els alcaldes de Granollers i Sant Celoni, a més de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet, i el director general del Circuit de Catalunya.

 

 

Participació