VÍDEO Càmeres 360 per millorar la conducció i la seguretat dels motociclistes

La BV-5301, al Montseny, acull una jornada de formació

Motoristes que han participat a les jornades formatives
Motoristes que han participat a les jornades formatives | VOTV
Redacció
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 8:03h
"M'han dit que, als revolts cap a l'esquerra, circulo massa pel centre. I que he perfeccionar la traçada". Són les explicacions que en Joan Anton, un experimentat motorista, explicava a VOTV aquest dissabte. Igual que ell, diversos motoristes ara ja saben què poden millorar en la seva forma de portar la moto per tenir una conducció més segura.

Al quilòmetre 14 de la BV-5301, al Montseny, s'hi ha instal·lat una carpa per la qual han anat passant cadascun d'ells. Es tracta de la setena temporada de Formació 3.0, el programa gratuït adreçat al col·lectiu de motoristes que es desplega anualment a peu de carretera per part del Servei Català de Trànsit i l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes, amb el suport dels Mossos d’Esquadra.

El coordinador de mobilitat segura de trànsit de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos, el caporal Jordi Aguilar, explica com funcionen les jornades: "Amb petits grups i un monitor de trànsit amb una càmera de 360 graus al casc, es fan unes sortides d'uns 12 quilòmetres. Els motoristes són enregistrats mentre circulen. A l'arribar, s'analitzen les imatges i es donen consells o correccions veient la posició del vehicles, les mans i les cames, com es fan els revolts o fins i tot si frenem massa d'hora o massa tard", precisa.



Després dels consells a l’hora de conduir, la policia hi afegeix més recomanacions per millorar la seguretat: des de saber anticipar-se als altres conductors fins a no fer avançaments que puguin sorprendre la resta de vehicles, no conduir en moments que la capacitat d’alerta del conductor sigui més baixa o anar sempre ben equipat.



Els Mossos reconeixen que amb jornades com aquestes volen contactar de forma pràctica a un col·lectiu vulnerable però que, a la vegada, és difícil d’arribar-hi. Per això diuen que aposten per informar abans que aplicar mesures coercitives.