Deu propostes passen a la votació dels Pressupostos Participatius d'Hostalric

La votació final tindrà lloc de l’1 al 15 de setembre i hi podran participar els majors de 16 anys empadronats al municipi

El Fòrum Ciutadà de Priorització ha seleccionat els projectes finalistes
El Fòrum Ciutadà de Priorització ha seleccionat els projectes finalistes | Ajuntament d'Hostalric
Redacció
11 de juliol del 2021
Actualitzat el 12 de juliol a les 12:25h
El Centre Cultural Polivalent Serafí Pitarra d'Hostalric va acollir, el passat dijous, el Fòrum Ciutadà de Priorització. Durant la sessió, oberta a tota la població, els assistents van seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran a votació popular en el marc de la convocatòria de Pressupostos Participatius 2021 de l’Ajuntament. En aquest sentit, el consistori ha fet enguany una reserva en el pressupost municipal de 56.000 euros perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar.

De l’1 al 15 de setembre tindrà lloc la votació final, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Hostalric majors de 16 anys. La votació es realitzarà de forma online (per mitjà de l’app municipal) i a al punt de votació presencial habilitat a l’OAC. L’acte d’escrutini tindrà lloc el 17 de setembre a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

De les 40 propostes que s'havien validat, 10 projectes formaran part de la fase final del procés: un pipican de 400 meters quadrats de zona verda al passatge Montsoriu equipat amb 4 bancs, papereres i tancat perimetral de fusta i sauló; creació d'un circuit de bicicletes pumptrack; adequació d'un local per a joves; adquisició d'un escenari mòbil; tancament de parcs infantils; adequació d'espai per tir amb arc; creació d'una zona d'horts comunitaris ecològics; millorar l'accessibilitat del municipi; estació meteorològica amb dades climàtiques; i l'arranjament de la baixada del molí.

Durant els mesos de juliol i agost l’Ajuntament durà a terme una campanya informativa dels projectes finalistes a través dels diversos canals de comunicació municipals: web, xarxes socials, app i el portal web www.decidimhostalric.cat. A més, també s’habilitarà un espai físic al claustre de l’Ajuntament amb tots els projectes finalistes.