El procés de Pressupostos Participatius de Breda arriba a la seva fase final

A partir del dilluns 12 ja es poden votar les set propostes finalistes

L'Ajuntament de Breda
L'Ajuntament de Breda | Jordi Purtí
Redacció
10 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:48h
El procés de Pressupostos Participatius de Breda, que destinarà 20.000 euros dels comptes municipals a accions proposades i triades per la ciutadania, és a la seva fase final. Un cop revisades pels tècnics municipals i comprovat que són realitzables a nivell tècnic i legal, i presentades en una sessió informativa el 6 de juliol, han arribat a la fase de votació 7 propostes: pati per als nadons de l’escola bressol El Petit Montseny; hort urbà pels usuaris del Taller de Memòria, al Centre de Serveis; introducció al món digital en el Taller de Memòria de Breda; material per festes disponible per a totes les entitats del municipi; canviar la caldera de les dutxes del vestidor de les Piscines Municipals; condicionament de les instal·lacions del Camp d’Esports Municipal; i parc d’entrenament exterior (Parc de Cal·listènia).

La fase de votació estarà oberta a partir de dilluns i fins el 15 d’agost. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La convocatòria està oberta tant a persones físiques com persones jurídiques. Els punts de votació seran l’OAC, de dilluns a divendres, i el Centre Cultural Els Forns els caps de setmana durant els seus horaris d’obertura.

Segons explica l'Ajuntament, per a fer efectiu el vot s’haurà d’utilitzar la butlleta amb les propostes finalistes, que es trobarà als punts de votació i en aquest enllaç. Tothom pot escollir fins a 3 propostes. Els detalls de cada projecte es poden consultar aquí.

Finalitzada la fase de votació, i en el termini màxim d’una setmana de la finalització del període, es realitzarà l’escrutini final, que determinarà la proposta o propostes guanyadores en un acte públic. Es portaran a terme les propostes més votades fins a esgotar la partida de 20.000 euros. És a dir, si la proposta més votada no esgota el pressupost també es durà a terme la següent proposta més votada que sigui executable amb la partida restant, i així successivament fins a esgotar la quantitat econòmica disponible. 

L'Ajuntament destaca que, amb aquest procés participatiu, pretén "assolir diversos objectius a nivell de poble, tals com promoure la participació de la ciutadania bredenca en la vida quotidiana col·lectiva; aconseguir una major identificació dels veïns amb la vila i augmentar la seva implicació; conèixer les necessitats dels veïns; promocionar una sèrie de valors imprescindibles en democràcia com empoderament, inclusió, igualtat, horitzontalitat, transparència i, finalment, planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes".