El ple de l'Ajuntament d'Arbúcies vol desobediència contra la llei Wert

Per unanimitat es dóna suport a totes les accions administratives i judicials que s'endeguin des de la Generalitat o la societat civil en defensa de l'actual model educatiu

Redacció
05 de desembre del 2012
Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies
Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies | Fina Colomer
Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies Foto: Fina Colomer

L'Ajuntament d'Arbúcies ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moció que té per títol "en defensa del model educatiu català i la immersió lingüística com a model de cohesió social i normalització de la llengua catalana". També té el suport dels centres de primària i AMPA del municipi i la Llar d'infants.

La moció s'ha presentat al ple municipal d'Arbúcies després que el ministre José Ignacio Wert hagi impulsat l’avantprojecte de Llei orgànica de Millora de Qualitat de l’Educació que suposa un pas més en l’estratègia del govern espanyol per trencar el model educatiu català, vigent des de la transició, i desterrar d’arrel el model d’immersió lingüística. La norma impulsada pel ministre Wert, situa el català com a quarta llengua en l’educació primària, per darrera del castellà i dues llengues estrangeres.

D'acord amb el text de la moció aprovat pel ple l'Ajuntament d'Arbúcies demana a la Conselleria d’Ensenyament i la comunitat educativa que faci desobediència a qualsevol llei i/o reglament que se’n derivi que vagi en contra de l’actual model d’escola catalana.

També es diu que en cas que aquesta desobediència suposi accions administratives i/o judicials contra els responsables polítics o educatius de les escoles catalanes, els regidors de l’Ajuntament d’Arbúcies s’autoinculparan davant les instàncies pertinents i així ho traslladaran a la ciutadania perquè també faci efectiva la seva autoinculpació.

En un tercer punt manifesten que donen suport a totes les accions administratives i judicials que s’endeguin des de l’administració catalana o la societat civil en defensa de l’actual model educatiu i de convivència i emplacen a ajuntaments, Consells comarcals, Diputacions i Parlament de Catalunya a posicionar-se davant aquesta nova agressió i a exercir la desobediència civil, per dignitat i en defensa del país.