coronavirus

L'oci nocturn, obligat a tancar de nou

Els festivals a l'aire lliure poden obrir fins a les tres de la matinada i serà obligatori tenir un test negatiu (o la pauta completa de la vacuna) per participar en qualsevol esdeveniment de més de 500 persones

per Irene Montagut, 6 de juliol de 2021 a les 14:47 |
Pista de ball d'un bar musical a Sitges | ACN
La Generalitat torna a tancar l'oci nocturn després de l'augment de contagis dels darrers dies, sobretot entre la població més jove. El Govern decideix clausurar tots els locals d'oci nocturn que no siguin en espai obert, una mesura que afecta de manera clara les discoteques. La participació en esdeveniments de més de 500 persones requerirà, de manera obligatòria, un test d'antígens o una PCR negativa, o estar vacunat amb pauta completa.

"Només podran obrir les zones que estiguin totalment a l'aire lliure", ha dit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Serà un tancament que durarà 15 dies i s'aplicarà a partir del divendres 9 de juliol. La mesura, però, no afecta els festivals programats per aquests dies, com el Festival Cruïlla. 


Aquest ha estat el resultat de la reunió d'urgència que ha convocat Salut amb la patronal del sector aquest migdia. La patronal estava convençuda que la reunió era per implementar els tests d'antígens per accedir a les discoteques, com ja fa dies que reclamen, però amb aquesta última hora el sector denuncia "l'estocada final" dels establiments i ho descriu com "una sentència de mort". 

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va anunciar aquest dilluns que ja s'estaven planejant noves restriccions "quirúrgiques" i "concretes" i que volen treballar "amb els sectors afectats". Si es produeixen més canvis en les mesures, doncs, el Procicat els confirmarà durant aquesta setmana.


Els hospitals catalans ja han començat a notar aquest dimarts els efectes de la nova onada de contagis per Covid. En les últimes 24 hores els pacients ingressats a planta han augmentat en 31 i ja són 575. Pel que fa als crítics, n'hi ha dotze més i ja són un total de 133. A més, s'han declarat tres morts durant les últimes 24 hores i el total des de l'inici de la pandèmia és de 22.274. 

Els casos entre els joves, disparats


La positivitat entre els joves segueix a l'alça. Mentre aquest dilluns es confirmava que un de cada cent joves s'havia contagiat durant els últims set dies, el BIOCOMSC preveu que un de cada 40 joves acabarà contagiant-se de la Covid simultàniament. El grup de la UPC ha constatat també una pujada forta de casos entre persones de 30 a 50 anys, que s'apropa a màxims registrats, i "significativa" entre 50 i 70.

Els experts analistes de la UPC apunten que tenint en compte l'alta positivització, molts casos no s'acaben trobant i ha afegit que els reals totals acostumen a ser tres vegades els que es troben amb tests ràpids simptomàtics.

El sector recorrerà el tancament al TSJCEl sector de l'oci nocturn recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la decisió del Govern de tancar de nou els locals per l'augment de contagis de coronavirus. Així ho ha confirmat el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, després de reunir-se amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

"És un tancament de cara a la galeria, ara tenen un cap de turc per pagar els plats trencats", ha lamentat Boadas. En declaracions des de Salou, ha dit que la decisió de tancar els locals és "totalment desproporcionada i contraproduent" i abocarà els joves a un oci nocturn il·legal i sense mesures de control. "La culpa és de l'administració, per la seva inactivitat els últims vuit mesos", ha lamentat.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació