montnegre

Vallgorguina acull l'exposició «Parc del Montnegre i el Corredor»

Formada per dotze plafons muntats en bastidors de fusta és itinerant i l'impulsa la Diputació de Barcelona

per Jordi Purtí, Vallgorguina, Catalunya | 30 de juny de 2021 a les 10:29 |
L'exposició Parc del Montnegre i el Corredor inclou dotze plafons de fusta i interactius | Aj Vallgorguina

Aquest dimarts s'ha inaugurat a Vallgorguina l'exposició itinerant "El Parc del Montnegre i El Corredor". Es tracta de 12 plafons fets amb fusta, profusament il·lustrats, amb elements interactius, vídeo i jocs. A l'acte inaugural hi han estat presents Jordi Padrós, Coordinador en Matèria d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Antoni Bombí, director del Parc Montnegre i el Corredor i Joan Mora, alcalde de Vallgorguina. L'exposició es podrà visitar a la Sala d'exposicions de Vallgorguina fins el 31 d'agost els dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h i de 16 a 18 h. Fora d'aquest horari, l'exposició es pot visitar en hores convingudes.

Està destinada al públic general i familiar, i públic escolar d'educació primària i del primer cicle de l'ESO. A l'exposició, el personatge carboner anomenat Pep Carbó descobreix els secrets de l'espai natural, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens ensenya què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo.

El Parc està format per dos massissos: el Montnegre, costerut, fosc i solitari, i el Corredor, suau, lluminós i acollidor. Tots dos formen un gran tapís de color verd només trencat per algun mas envoltat de camps. Amb el Maresme a una banda i el Vallès a l’altra, el Parc és un espai protegit amb uns valors ecològics i culturals excepcionals.

Les administracions que gestionen el Parc del Montnegre i el Corredor tenen cura de més de 15.000 hectàrees de tretze municipis: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Pineda de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

 

 

 

Participació