L'Any Jaumet marca les activitats d'estiu de Sant Hilari Sacalm

Es commemoren els 150 anys del naixement d'en Jaumet, el personatge hilarienc que repartia aigua de la Font Vella als estiuejants

Tastet d'aigües teatralitzat a Sant Hilari Sacalm
Tastet d'aigües teatralitzat a Sant Hilari Sacalm | Aj Sant Hilari Sacalm
NacióBaixMontseny
29 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:33h
A Sant Hilari Sacalm hi haurà activitats d'estiu per a tots els públics durant els mesos de juliol i agost. Des de l'Oficina de Turisme han organitzat diversos itineraris: una ruta a les fonts, un passeig que donarà peu a explicar llegendes locals, una ruta al centre del poble i, més lluny del nucli urbà, hi haurà les rutes guiades dels Carboners, fins a la casa de Serrallonga i fins al Castell de Mascarbó.

Aquest any coincideix amb la commemoració dels 150 anys del naixement d'en Jaumet, el personatge hilarienc que repartia aigua de la Font Vella als estiuejants. Per això, s’han preparat dues activitats en honor a la seva figura que duraran des de l'1 de juliol fins al 31 de desembre.

Per una banda, hi haurà la cursa d'orientació de l'Any Jaumet per conèixer els punts més emblemàtics de Sant Hilari Sacalm. Cada mes se sortejarà entre tots els participants un val de descompte per a bescanviar a l'Oficina de Turisme. Per altra banda, es posarà en marxa el Geocaching Any Jaumet que consistirà en descobrir diferents fonts amagades pels boscos de les Guilleries i participar en un sorteig de productes locals.

Una altra novetat d'enguany és que durant alguns dissabtes es farà ioga, pintura i dansa a la natura. A més, cada quinze dies es farà un tastet d'aigües teatralitzat a l'Oficina de Turisme i el 23 de juliol es farà un taller per aprendre a elaborar llonganisses i fuets que acabarà amb un tastet de diferents embotits locals.

Pel que fa a concerts d'estiu, tornen les sardanes a la plaça Gravalosa i les Nits a la Fresca als Jardins de Can Rovira. Hi tocaran grups i cantants com Amalgama, Guillem Soler, Ferran i Noriko, Marta Frigola o Ernest Prana i les cobles La Flama de Farners, La Principal de Porqueres i Osona. També hi haurà una representació de monòlegs amb Javi J Palo i La Crazy.

I a finals d'agost arribarà el colofó de les activitats d'estiu: la Festa Major de Sant Hilari. L'any passat es va haver de suspendre i aquest any s'està treballant per omplir aquests dies amb esdeveniments festius i propostes lúdiques i culturals.

Fa dos anys Sant Hilari Sacalm va estrenar una nova marca turística que potencia el valor de tot allò que s'origina a Les Guilleries: aigua, boscos, tradicions i productes locals. Aquestes activitats d'estiu busquen oferir oci i entreteniment, donar a conèixer el poble i apropar la natura a la gent, tant als visitants com als vilatans.

Sant Hilari, com a capital de Les Guilleries, té una oferta turística que mostra tots els encants d'aquest massís. A més, les persones que s’allotgin a Sant Hilari fins al 31 de juliol entraran a un sorteig i podran guanyar descomptes a l’allotjament on hagin estat.
 

Curs orientació Any Jaumet a Sant Hilari Sacalm Foto: Aj Sant Hilari Sacalm