Obres per evitar accidents frontals a la C-35 entre Vilalba Sasserra i Sant Celoni

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori les ha adjudicades per un import de 4,1 milions d'euros

La C-35 a l'alçada de la urbanització Can Bosc
La C-35 a l'alçada de la urbanització Can Bosc | Jordi Purtí
NacióBaixMontseny
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:02h

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha adjudicat obres de seguretat viària a la C-35 entre Vilalba Sasserra i Sant Celoni per un import de 4,1 milions d'euros i un termini d'execució de 10 mesos.

Els treballs abastaran un tram de 5,5 quilòmetres de longitud i consistiran principalment en l'estesa d'una nova capa de ferm en aquest àmbit i la implantació en la major part del recorregut d'un tercer carril per a facilitar els avançaments i d'una mitjana central per a reduir el risc de xocs frontals, dins del Pla de Carreteres 2+1 del Departament.

Les carreteres 2+1 són carreteres d'una única calçada amb un separador físic entre els dos sentits de la circulació i tres carrils de circulació, un per cada sentit i el central, de forma alternada al llarg del seu recorregut.

El Pla de Carreteres 2+1, que està desplegant el Departament, consisteix en la conversió a aquest model d'aquelles carreteres on el risc d'accidents frontals, que són especialment greus, pot ser més elevat.

El tram de la C-35 on s'actuarà discorre entre el pas soterrat de la travessera de Vilalba Sasserra i l'enllaç de Sant Celoni centre.

Les actuacions que es duran a terme

En el tram de 4,3 quilòmetres entre l'accés a la Baronia del Montseny i l'enllaç amb l'AP-7 i la C-61, s'eixamplarà la carretera per a configurar un tercer carril addicional, per a permetre l'avançament de vehicles amb òptimes condicions de seguretat viària, sense necessitat d'ocupar el carril de sentit contrari.

Fins a la nova rotonda a la cruïlla amb la BV-5301 (accés a Santa Maria de Palautordera), el carril addicional és en sentit Sant Celoni i, entre aquest punt i l'enllaç amb l'AP-7 + C-61, el carril addicional és en sentit Vilalba Sasserra.

En els trams de nova calçada de tres carrils, s'implantarà una barrera central de seguretat de formigó. En els trams on no és possible instal·lar aquesta barrera, es col·locaran balises cilíndriques.

En el tram d'1,2 quilòmetres des del pas soterrat fins a la cruïlla d'accés a la urbanització Baronia del Montseny, on no és possible formar un tercer carril addicional, es pavimentaran de color vermell els carrils centrals existents per als girs a l'esquerra, per a potenciar-ne la visibilitat.

D'altra banda, es condicionaran les parades de bus existents i s'habilitarà un itinerari per a vianants al marge dret de la carretera entre la parada de bus de la urbanització Can Bosch i la cruïlla d'accés a la Baronia del Montseny.

En la part del recorregut on no s'implanta tercer carril addicional, s'estableix un sistema de separació de fluxos amb zebrat central.

Estesa d’una nova capa de paviment al llarg dels 5,5 quilòmetres de l'obra.

actualitzaran altres elements funcionals com la senyalització vertical i horitzontal, l'abalisament i el drenatge.

 

Un accident al túnel de la C-35 a Vilalba Sasserra Foto: NBM / arxiu