Arbúcies vol que el govern espanyol tracti les carrosseres com empreses afectades per la Covid19

El ple de l'Ajuntament ha aprovat una moció per incloure aquest sector a les mesures de suport a la solvència

Un moment del ple que va aprovar la moció sobre les carrosseres d'Arbúcies
Un moment del ple que va aprovar la moció sobre les carrosseres d'Arbúcies | Aj Arbúcies
Redacció
15 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:47h
El ple de l'Ajuntament d'Arbúcies ha aprovat una moció i acordat demanar al Govern de la Generalitat que incorpori els CNAES (Classificació nacional d'activitats econòmiques) referents al sector de fabricació de carrosseries d'autobusos i autocars a les ajudes previstes en el RDL 5/2021 de medidas extraordinarias de apoyo a la solvencia empresarial en respuesta a la pandemia de la Covid-19 publicat en el boe el 13/02/2021 ja que el govern espanyol no contempla ajudes al sector carrosser en el paquet de mesures.

Arbúcies acull quatre empreses de producte final del sector carrosser, amb una llarga trajectòria històrica en el territori. La indústria carrossera va néixer al municipi el segle XIX i s'ha convertit amb el temps en l'activitat amb més èxit i la que donarà una personalitat més peculiar a la vila.

Avui aquestes empreses representen la majoria del sector de Catalunya amb un pes important a nivell comarcal. El 43 per cent dels llocs de treball del municipi es troben en aquest sector, un miler de llocs de treball directes a Arbúcies i en els pobles veïns (Breda, Hostalric, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners...). El sector és un referent a nivell de la Comarca de la Selva. L'índex d'especialització és de 262,39 respecte la província de Girona.

Per altra banda també es veuen afectades 200 empreses auxiliars, que de forma directe o indirecte treballen pel sector a nivell local i comarcal, donant ocupació a més d'un miler de persones.
 
La crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 va comportar la paralització de la indústria i per tant l'aplicació d'ERTOs a totes les empreses. La normalitat no ha tornat en el sector i encara es veuen immerses amb ERTOs total o parcialment i les perspectives de futur depenen del turisme bàsicament. En aquests moments la situació és complicada malgrat l'esforç important per la continuïtat de les empreses.


 
Arxivat a