1 de 10
habitatge

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor signa el primer conveni amb la Sareb per a la cessió de 13 habitatges

Set dels tretze habitatges estan ocupats i sis buits

L'alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, Raül Valentin, i la directora d'Hasbitatge assequible de la Sareb, Ana Múgica | Aj Sant Antoni de Vilamajor
per Redacció, 13 de juny de 2021 a les 10:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i la Societat d'Actius Procedents de la Restauració Bancària (Sareb) han arribat a un acord de conveni per a la cessió de 13 habitatges al municipi. L'alcalde, Raül Valentin, destaca el valor d'aquesta col·laboració en l'aposta municipal per l'aplicació de polítiques socials d'habitatge. En el darrer Ple de l'Ajuntament, celebrat en sessió ordinària el passat 27 de maig de 2021, es va aprovar per unanimitat el conveni que ara s'ha signat.

Després de diverses gestions i reunions amb els responsables de la Sareb, finalment la societat va proposar al consistori un conveni per a la cessió d'ús temporal en règim d'usdefruit de diversos habitatges. Amb la finalitat de destinar a polítiques socials d'habitatge, en concret a lloguer social o allotjament de persones en emergència social.

El passat dijous 10 de juny, Raül Valentín i el regidor d'Habitatge, Joaquim Vergés, van desplaçar-se a Madrid per signar presencialment el conveni de col·laboració amb la directora d'Habitatge Assequible i Social de Sareb, Ana Múgica.

Aquest conveni preveu una cessió inicial de 13 habitatges, set d'ells actualment ocupats, sis al carrer Barcelona núm. 5, un a la Plaça Àngel Guimerà, núm. 2, i altres sis buits, al carrer Francesc Casas i Amigó, núm. 1, que requereixen obres d'adequació.

La vigència de la cessió és de 4 anys prorrogables anualment fins a un màxim de 4 anys. Durant aquest període, l'Ajuntament serà l'encarregat de gestionar els pisos per atendre les necessitats d'habitatge de persones que passin per situacions de vulnerabilitat.

Des del consistori transmetren "compartir l'emoció i felicitat d'haver aconseguit aquest conveni, després de moltes gestions i reunions". Consideren que és un gran pas en l'aposta municipal per destinar a polítiques socials d'habitatge i ajudar a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat social, oferint un allotjament digne i assequible.
 

 

Participació