habitatge

Col·lectius d'habitatge del Baix Montseny fan accions de protesta contra el fons voltor Cerberus

L'acció coincideix, gairebé, amb el dia que s'ha tallat la llum al bloc La Moreneta ocupat el passat 29 de maig a Sant Celoni

Imatges de diverses accions de col·lectius d'habitatge contra Cerberurs | SdP Vilamajor
per Redacció, 10 de juny de 2021 a les 14:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Ens hem alçat contra la bèstia", així és com han qualificat els col·lectius d'habitatge que ahir dimecres van participar en algunes accions de protesta. Al Baix Montseny van tenir lloc a Sant Celoni Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.  Les accions de protesta s'emmarquen dins la campanya #GuerraACerberus, en la qual participen bona part dels col·lectius en defensa de l'habitatge de Catalunya.

Cerberus és un dels fons voltor més important del món que ha fet del mercat immobiliari un dels seus principals negocis. Només a Catalunya, es calcula que Cerberus controla 30.000 habitatges mitjançant Divarian, una societat compartida amb el BBVA. De fet, Cerberus gestiona el 80% dels actius immobiliaris d'aquest banc i per aquesta raó els col·lectius d'habitatge han empaperat les seves oficines bancàries a Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Celoni.


Una de les pràctiques habituals d'aquests fons voltor consisteix a comprar un ampli paquet d'immobles a baix cost per després apujar-ne el preu del lloguer, expulsant els antics llogaters i incrementant els preus en tota la zona.

Tant el Sindicat de Poble de Vilamajor com la PAHC Baix Montseny, juntament amb la resta de col·lectius d'habitatge de Catalunya, demanen a Cerberus aturar tots els desnonaments, signar contractes de lloguer indefinits i regular-ne el preu segons la renda dels llogaters. Aquesta campanya de pressió, asseguren, s'allargarà fins que aconsegueixin que Cerberus s'avinguin a signar un conveni col·lectiu.


Tall de llum al bloc La Moreneta

L'acció dels col·lectius d'habitatge contra Cerberus ha coincidit gairebé en el temps, un dia abans, amb el tall de la llum que han patit aquest matí les famílies que ara viuen en els pisos del bloc La Moreneta, recuperats per la PAH Baix Montseny el passat 29 de maig al carrer Montserrat de Sant Celoni. Las Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) ho han comunicat mitjançant una piulada.

 

 

Participació