L'escriptor de Sant Celoni, Jesús Pacheco, ha quedat finalista del Premi Sant Narcís de Narrativa 2021

Es tracta d'un recull de microcontes brevíssims que porta per títol Fora de termini

Xus, Jesús Pacheco, finalista del Sant Narcís de Narrativa 2021
Xus, Jesús Pacheco, finalista del Sant Narcís de Narrativa 2021 | NBM / arxiu
Redacció
06 de juny del 2021
Actualitzat el 07 de juny a les 23:11h
L'escriptor de Sant Celoni Jesús Pacheco (Xus) ha quedat finalista del Premi Sant Narcís de narrativa 2021 amb un recull de microcontes que porta per títol Fora de termini.

Fora de termini és un recull de vint contes brevíssims (alguns només tenen dotze línies) on en Xus tracta temes inherents a la condició humana: l'amor, la mort, el neguit, el pas del temps, etc. I tot tocat per la ironia marca de la casa.

També ha guanyat el Premi És la tribu la que educa a Vilafranca del Penedès 2021 amb el microconte Ars Poetica, que tracta de com es pot fer literatura elaborada només agafant tretze persones i deixant-les viure en un espai inhòspit.

L'any 2020 també va guanyar el primer premi del Concurs de Microrelats Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu amb aquest breu:
 
ANUNCI A VENDUM.COM
Venc ales poc usades.
Estructura de niangó.
Taques de cera.
Pregunteu per Dèdal.

 
Jesús Pacheco (Xus) és articulista habitual de Nació Baix Montseny (Nació Digital). Nascut a Gualba el 1964. Llicenciat en Filologia Castellana (1988) i Filologia Catalana (1989). És constructor especialitzat en restauració i reformes.

Guanyador de diversos premis literaris, ha publicat els llibres de contes Tots els àngels del món (1996) i Anomeneu-lo amor (1998), el llibre de microcontes Ficcionaris (2001) i el llibre de poesia L'ordre del foc (2016). Entre el gener i el desembre de 2012 va publicar l'ingent bloc cultural Elogi de l’escorpí.

Durant molts anys, va ser conductor de tertúlies literàries i cinèfiles per a diverses entitats i associacions.

Acaba de sortir al mercat (2020) la seva premiada novel·la-puzle El Danubi també passa per Praga (Tushita Edicions).
 
 
 
Arxivat a