pintura

Endesa cedeix dos transformadors per afavorir l'art urbà a Santa Maria de Palautordera

Gemma Fontanals i Sílvia Ospina són les pintores escollides per naturalitzar l'espai urbà a partir de plasmar diferents espècies autòctones de la zona del Montseny

per Redacció, 4 de juny de 2021 a les 14:20 |
Un dels transformadors pintats a Santa Maria de Palautordera | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha cedit dos centres de transformació a Santa Maria de Palautordera per a donar suport a un projecte d'intervenció artística que té com a objectiu millorar l'impacte visual de les infraestructures elèctriques al municipi i embellir l'entorn urbà. Amb la voluntat de donar protagonisme a la riquesa natural que envolta el poble i fer-la entrar dins l'espai municipal, la companyia ha ofert aquests espais perquè dues artistes de Rebobinart, una entitat cultural especialitzada en el desenvolupament de projectes urbans, representin les espècies vegetals autòctones del Montseny.

Gemma Fontanals -dissenyadora gràfica, directora d'art i membre del Colectivo Baricela- i Silvia Ospina -dissenyadora gràfica, artista visual i fotògrafa-, són les responsables dels nous murals urbans que estan ubicats al barri del Virgili, concretament al carrer Margarida, 46 (cantonada amb el passatge Margarida), i al barri del Pont Trencat, al carrer Via Augusta, 36 (a la rotonda d'entrada al barri, cantonada amb el carrer de Benavinguts).


L'objectiu d'aquestes actuacions és integrar de manera original, atractiva i decorativa infraestructures elèctriques en la fisonomia de diferents nuclis urbans, i es millora, de retruc, el seu impacte estètic. L’única condició, que tampoc representa una limitació en les creacions artístiques, és deixar lliures les reixes de ventilació de les casetes, i incloure la placa de risc elèctric i la identificació de la instal·lació perquè quedin ben visibles, dins els programes de seguretat que fomenta la Companyia. A part d'això, no hi ha més límits que la mateixa imaginació. Aviat, també es farà una acció similar a Sant Esteve de Palautordera.
 

 

Participació