El ple ordinari de l'Ajuntament de Breda aprova quatre mocions

També ha donat llum verda de manera definitiva a l'establiment i el reglament regulador del servei de Policia Local

La primera sessió plenària presencial a Breda des de la caiguda de l'estat d'alarma
La primera sessió plenària presencial a Breda des de la caiguda de l'estat d'alarma | Aj Breda
Redacció
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:49h
L'Ajuntament de Breda va celebrar aquest darrer dilluns 31 de maig un nou ple municipal ordinari. És la primera sessió celebrada de manera presencial i oberta al públic des de la caiguda de l'estat d'alarma. De manera excepcional la sessió es va celebrar a les dependències de l'Espai Jove.

Un dels acords destacats va ser l'aprovació definitiva de l'establiment i el reglament regulador del servei de Policia Local. La Direcció General de Policia va presentar al·legacions a la versió aprovada inicialment el passat mes de gener, s'han resolt amb un nou redactat. El punt va comptar amb el vot a favor del grup d'Esquerra Republicana, les abstencions de JxCAT i el PSC i el vot en contra de la CUP.

També hi destaca les obres d'ampliació de les instal·lacions de l'institut per la incorporació dels estudis de 4t d’ESO i la seva integració en el futur Insitut-Escola Montseny, que comportarà també obres a l'Escola Montseny. El Ple va aprovar per unanimitat acceptar la sol·licitud del Departament d'Ensenyament d'una bonificació del 95% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres de la llicència necessària per dur a terme aquests treballs. Aquesta bonificació ja es contempla a l’ordenança fiscal corresponent, tal i com recull la llei.

La sessió plenània ordinària va aprovar quatre mocions de diferent índole. D'aquesta manera, per unanimitat es declara Breda com a "Municipi de llibertat LGTBIQ", presentada pel grup municipal d'ERC.

El ple també es va mostrar favorable al reconeixement dels drets de les persones trans i en suport d'una llei trans estatal, també presentada per ERC. Aprovada amb el vot favorable de tots els grups excepte el del PSC, que es va abstenir.

Tanmateix es va votar a favor al rebuig del macroprojecte de centrals eòliques i fotovoltaiques previstos a diversos municipis de Catalunya. La moció la va presentar la CUP i aprovada amb el vot a favor dels grups d'ERC i la CUP i l'abstenció dels grups de JxCAT i PSC.

La quarta moció va ser de solidaritat amb Palestina i de condemna als atacs a Sheikh Jarrah, AlAqsa i Gaza, també presentada pel grup municipal de la CUP. Aprovada amb els vots a favor de JxCAT, CUP i PSC i l'abstenció d'ERC.