La PAHC Baix Montseny recupera el bloc «La Moreneta» per reallotjar-hi vuit famílies

És propietat de la Sareb i és buit, com a mínim, des de l'any 2008

El Bloc La Moreneta que aquesta tarda ha recuperat la PAHC Baix Montseny
El Bloc La Moreneta que aquesta tarda ha recuperat la PAHC Baix Montseny | PAHC Baix Montseny
Redacció
29 de maig del 2021
Actualitzat el 31 de maig a les 15:35h
La PAHC Baix Montseny ha anunciat aquesta tarda la recuperació "de les urpes de l'especulació" el bloc "La Moreneta", propietat de la Sareb. És situat al carrer Montserrat de Sant celoni i és buit des de fa, com a mínim des de l'any 2008. "Fa dies que l'estem omplint de vida", diuen en el comunicat que han fet públic.

En aquest mateix comunicat  la PAHC assegura que a la plataforma no paren d'arribar casos de famílies i persones en situacions de vulnerabilitat i desemparament per part de l'administració. En aquest bloc hi han reallotjat vuit famílies (12 persones adultes i 4 menors), als pisos rehabilitat fins ara. En el Bloc Caliu, recuperat el mes de gener de 2020 s'hi van reallotjar  22 persones (11 adultes i 11 menors).

Des de la PAHC diuen que treballen i seguiran lluitant per aconseguir lloguers socials per a les famílies reallotjades als dos blocs. Per això "hem de seguir organitzant-nos per recuperar la funció social de l'habitatge i plantar cara als bancs i grans tenidors".  En aquest sentit, donen la dada que ens els darrers quatre anys el moviment popular per l'habitatge ha reallotjat més de 80 persones al Baix Montseny.

des de la mateixa entitat manifesten que els Mossos d'esquadra els han amenaçat de fer-los fora entre avui i demà i vuit famílies poden quedar-se al carrer. Per això fan una crida a la ciutadanis perquè defensin "La Moreneta" i s'hi quedin a dormir o s'hi acostin demà diumenge abans de les sis del matí  "esperem que el Governno ens enviï les ARROs a desallotjar famílies amb menors d'un bloc de pisos de la Sareb que hauria de ser habitatge públic, i per al qual exigim lloguers socials".
 

Recuperació del Bloc La Moreneta a Sant Celoni Foto: NBM


 A banda d'aquests dos blocs recuperats a Sant Celoni al Baix Montseny n'hi ha un altre, el Bloc del Sindicat, de 19 pisos que el el passat mes de novembre va recuperar a Sant Antoni de Vilamajor el Sindicat de Poble.

Arxivat a