La Diputació de Girona finança desperfectes per causes meteorològiques a Arbúcies i Riells i Viabrea

Entre els dos municipis rebran una subvenció de 72.721,42 euros

Esllavissada a Arbúcies l'any 2020
Esllavissada a Arbúcies l'any 2020 | Aj Arbúcies
Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:22h
La Diputació de Girona, a través del Servei d’Assistència i Cooperació als Municipis, ja ha destinat un total de 432.256,60 euros a despeses municipals extraordinàries per finançar actuacions derivades de causes meteorològiques. De moment, deu municipis de les comarques gironines s'han beneficiat d'aquesta nova línia de subvencions que es va posar en funcionament durant el 2020.

Entre aquests municipis hi ha el d'Arbúcies subvencionat amb 22.721,42 euros per una esllavissada del marge del passeig fluvial del Gorg Nou i esllavissada del marge del carrer Coll de Castellar de Fogueres de Montsoriu, a causa de les pluges dels dies 27 a 29 de novembre de 2020.

També Riells i Viabrea subvencionat amb 50.000 euros per treballs d'inversió per emergència en infraestructures malmeses per la ventada del dia 23 d'octubre de 2019.
 
L’objectiu d’aquestes ajudes extraordinàries és donar suport als ajuntaments perquè puguin prestar correctament tots els serveis municipals que hagin estat danyats per fenòmens meteorològics, geològics, catàstrofes naturals o altres situacions de caràcter imprevisible i que, per les seves característiques, no s'hagin pogut ajustar a una convocatòria pública específica.
 
Aquesta línia de subvencions extraordinàries no preveu el finançament d’actuacions motivades per fenòmens meteorològics amb una gran afectació territorial com va ser el temporal Gloria, el gener de l’any passat. En aquest cas, la Diputació de Girona va aprovar una convocatòria pública específica per a actuacions municipals, de la qual es van beneficiar 142 ajuntaments, que van rebre 3.000.000 d’euros per sufragar les despeses del temporal.

"La nostra responsabilitat, com a govern de la Diputació de Girona, és ser al costat dels 221 municipis de la demarcació de Girona i ajudar-los en tot el que sigui necessari per garantir un bon funcionament dels serveis públics municipals, i més quan les despeses que s'originen no estan incloses en el pressupost municipal", ha manifestat Josep Maria Bagot, diputat delegat de Suport a entitats locals de la Diputació de Girona i alcalde de Riells i Viabrea.